Мрежата ще се състои от две магистрали - вътрешна и

...
Мрежата ще се състои от две магистрали - вътрешна и
Коментари Харесай

Alibaba влага близо $16 млрд. в „умна” логистика

Мрежата ще се състои от две автомагистрали - вътрешна и световна

Логистичната мрежа на Alibaba се вписва в самодейността на Китай „ Един пояс веднъж ”

Инвестиция в размер на 15,6 милиарда $ възнамерява китайският холдинг Alibaba Group за създаване на интелигентна мрежа за логистика посредством своето поделение Cainiao Network Technology, заяви Digitimes.com.

Интелигентната логистична мрежа ще се състои от две елементи. Вътрешна магистрална мрежа ще обезпечи доставки на артикули на територията на Китай в границите на 24 часа, като ще снижи фрапантно разноските за логистика.

Втората част на мрежата ще бъде световна, в сходство с платформата за интернационална търговия eWTP (Electronic World Trade Platform), като ще обхване страните и районите в препоръчаната от Китай самодейност „ Един пояс веднъж ” (One Belt and One Road). Доставките на артикули в тази мрежа ще се извършват в границите на 72 часа.
още по тематиката
Предполага се, че вътрешната магистрална мрежа ще бъде обвързвана с всички логистични оператори в Китай и от нея те ще имат достъп до световните пазари. Cainiao има над 300 колегата в Китай, за които работят над 3 милиона куриери, а общата повърхност на складовете, центровете за прекачване и пунктовете за подбиране надвишава 30 млн. кв.мeтра.

В момента логистичната мрежа на Alibaba обгръща повече от 2700 обитаеми места в народен мащаб. В 1500 от тях компанията подсигурява доставка още в деня на поръчката или на идващия ден.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР