Мрежа от поддържани от руски адреси профили в социалната мрежа

...
Мрежа от поддържани от руски адреси профили в социалната мрежа
Коментари Харесай

Фейсбук: От Русия вече се месят в изборите в САЩ

Мрежа от поддържани от съветски адреси профили в обществената мрежа за шерване на фотоси Инстаграм към този момент е почнала да се меси в идните след съвсем година избори за президент на Съединени американски щати и освежен състав на Народното събрание във Вашингтон, заяви Facebook. Посланията в тези профили са ориентирани към американците, а операторите им се показват за американци. Дейността им е прекъсната в понеделник дружно с още три мрежи, поддържани от територията на Иран и настоящи в други елементи на света.

Руската мрежа е посочила " известни връзки " с Агенцията за интернет проучвания, споделят още от Facebook. Агенцията, известна в медиите още като Фабриката за тролове, е посочена и глобена от Съединени американски щати за интервенция в изборите през 2016 година от името на съветското държавно управление. Мрежата е употребила 50 профила в Инстаграм и един във Facebook, с цел да събере към 246 000 почитатели, от които към 60% са в Съединени американски щати.

Материалите от тази мрежа са ориентирани и към републиканци, и към демократи. Повечето от известията са плагиатство на материали на известни консервативни и прогресистки имена. Те включват модифицирани мнения, появили се първо в Туитър с рецензии против президента Доналд Тръмп, само че и против главния му конкурент Джо Байдън и конгресмена Александра Окасио-Кортес.

 РЕАКЦИИ

Адвокати на Concord Management and Consulting LLC - американската компания, която съгласно прокуратурата се управлява от Евгений Пригожин и оказва помощ за дейностите на Агенцията за интернет проучвания, отхвърлят той да е правил нещо нелегално. Официалните управляващи в Русия постоянно отхвърлят обвиняванията за интервенция в американската политика и избори. След като и съоснователят на Facebook Марк Зукърбърг съобщи в изявление за NBC News, че Русия, Китай и Иран се месят в американските избори с все по-перфидни средства, говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова написа в профила си: " Ето ви и " подправена вест в обществените мрежи ". Евтино и ядосано ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР