Мрежа от акаунти в Инстаграм, задействани от Русия, е взимала

...
Мрежа от акаунти в Инстаграм, задействани от Русия, е взимала
Коментари Харесай

Фейсбук заличи подозрителни мрежи от акаунти от Русия и Иран

Мрежа от сметки в Инстаграм, задействани от Русия, е взимала на прицел американците с разделящи обществото политически послания в навечерието на президентските избори следващата година, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на обществената мрежа Facebook.

Лицата, опериращи с сметките, са се представяли като хора в Съединени американски щати. Акаунтите са били заличени през вчерашния ден. Заличени са и три обособени мрежи, работили от Иран, осведоми Българска телеграфна агенция.

При съветската мрежа от сметки са били видяни известни връзки с съветската Агенция за проучване на интернет. За нея Вашингтон твърди, че е била употребена от Москва за интервенция в американските президентски избори през 2016 година Мрежата е употребила 50 акаунта в Инстаграм и един във Facebook, с цел да събере 246 000 почитатели, към 60 % от които били в Съединени американски щати.

Една от иранските мрежи пък употребила над 100 подправени или хакнати акаунта във Facebook или Инстаграм, които да взимат на прицел консуматори в Съединени американски щати, както и в латиноамерикански страни като Венецуела, Бразилия, Аржентина, Боливия, Перу, Еквадор и Мексико.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР