Мразят ли се Юлия Навалная и Олена Зеленска? Нито вдовицата

...
Мразят ли се

Снимка: БГНЕС/EPA/JIM LO SCALZO

Коментари Харесай

Мразят ли се Юлия Навалная и Олена Зеленска?

Мразят ли се Юлия Навалная и Олена Зеленска? Нито вдовицата на Алексей Навални, нито брачната половинка на Володимир Зеленски участваха на речта на Джо Байдън за положението на Съюза, което провокира известия, че може да има раздор сред двамата.

Навалная и Зеленска са известни по света с това, че се опълчиха на режима на Владимир Путин

И двете за първи път попаднаха в светлината на прожекторите посредством съпрузите си.

Очакваше се те да седнат от двете страни на първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън по време на речта на Байдън за положението на Съюза. Така щяха да изградят явен облик на опозиция против ръководството на Путин. Но и двете отхвърлиха поканата.

Навална се трансформира в интернационално име през последните две седмици, след зае мястото на брачна половинка си, Алексей Навални. Той умря при мистериозни условия в пандиза предишния месец.

Междувременно първата дама на Украйна Зеленска обиколи света – със и без брачна половинка си – с цел да увеличи осведомеността за битката на Киев в битката против Путин.

След като тя отхвърли поканата на Белия дом, представителят на Навална, Йира Ярмиш, сподели:

„ Съпругът на Юлия умря преди две седмици. Тя е пътувала през цялото това време. Днес е първият ден, в който тя въобще е у дома. Като всяко човешко създание, тя се нуждае от време, с цел да се възвърне. “

Но Зеленска може и да се е отдръпнала поради предстоящото появяване на Навална, съгласно известия в The Washington Post

Американският мозъчен концерн Center for European Policy Analysis сподели пред вестника, че „ в Украйна Навални се възприема като в сходство с настройката на съветския шовинизъм и империализъм “.

Неназовани източници в Белия дом споделиха пред медията, че появяването на Навална може да сътвори „ дискомфорт “ за украинците. Причината – казаното от Навални преди десетилетие.

Когато Русия анексира Крим през 2014 година, Навални се съгласи, че това е противозаконен ход от Путин, само че добави, че Украйна към този момент няма да си вземе земите.

„ Нека не се залъгваме. И поучавам украинците да не се самозалъгват.

По-късно през 2018 година той сподели, че вместо това в Крим би трябвало да се организира интернационално приет референдум. Но когато апочна нашествието на Русия, Навални пусна известие от пандиза, в което се споделя, че законната територия на Украйна включва Крим. Именно по този начин е посочено в разпоредбите, направени при разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Навална и нейният екип, дружно с интернационалните водачи като Байдън, обявиха, че Путин е изиграл роля в гибелта на Навални

Кремъл твърди, че повода е естествена. По-късно шефът на украинското военно разузнаване, ГУР, Кирило Буданов също удостовери тази тематика. А Кремъл не пропусна да го означи.

Помощникът на Навални Мария Певчих упрекна Буданов в „ неистина “ в обществените мрежи.

Въпреки това офисът на Зеленска – и чиновник на Белия дом – споделиха, че тя има уговорена среща в сиропиталище в Киев, съгласно The Times.

Нека да отбележим, че украинският президент Зеленски също се сблъска с отрицателна реакция за мнения по отношение на Украйна и Русия

Той сподели през 2014 година, след анексирането на Крим, че хората от двете страни са „ един народ “. Фраза, която Путин повтаря от този момент.

Също по този начин Киев може да не е желал Зеленска да участва на влиятелния мотив, с цел да избегне да наподобява тясно обвързвана с Байдън, ако Доналд Тръмп завоюва втори мандат в Белия дом по-късно тази година.

Източник: Huffingtonpost/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР