Мразовити дни и много сняг се задават в следващите дни.Още

...
Мразовити дни и много сняг се задават в следващите дни.Още
Коментари Харесай

Идат мразовити дни! Сняг ще трупа от неделя, не пътувайте

Мразовити дни и доста сняг се задават в идващите дни.Още на следващия ден в Западна България ще се образува снежна завивка.

С увеличаване напразно, от север ще нахлува леден въздух. Валежите ще продължат, като с понижението на температурите съвсем на всички места ще преминат в сняг. По-значителни ще бъдат в западните елементи на страната.

Минималните температури ще бъдат сред минус 4 и 1 градуса, а оптималните - сред минус 2 и 3 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания, като последователно съвсем на всички места дъждът ще премине в сняг. Максимални температури на въздуха сред минус 1 и 3 градуса.

Над планините ще облачно със снеговалежи. Ще духа мощен вятър - в ниските елементи последователно ще се ориентира от изток-югозиток, а по билата ще е от югозапад. Ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 7 градуса, а на 2000 метра - към минус 10 градуса.

През нощта против понеделник, с прекосяването на средиземноморски циклон през Гърция и Егейско към Черно море, преваляванията у нас ще се усилят и ситуацията още ще се усложни.

През първата половина от идната седмица ще бъде прохладно и студено, а преваляванията от сняг ще продължат. По високопланинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания.

Пътната конюнктура в планинските региони ще бъде усложнена. Някои проходи ще останат затворени.

Лошото време ще мине през цялата територия на Балканите.Във връзка с усложнената зимна конюнктура, от Министерството на външните работи поучават българите да отсрочат проектите си за пътешестване до или през прилежащите ни страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР