Мръзнещ, гладен и без пари – такава е реалността за

...
Мръзнещ, гладен и без пари – такава е реалността за
Коментари Харесай

Има ли добри хора в Пловдив? Да помогнем на тази баба СНИМКА

Мръзнещ, гладен и без пари – такава е действителността за доста пенсионери у нас. Докато в страната ни се чудят дали да има великденски добавки за възрастните, други се пробват единствено да преживеят днешния ден. Една дребна и съвсем незабележима баба поставя старания за това всеки ден. Тя продава остарели играчки до гарата в Пловдив. Трепери в студа, само че не се отхвърля от вярата.

Вижте какво написа младо момиче, което се е срещнало с изстрадалата жена и апела ѝ за помощ:

„ Здравейте група, знам че на всеки от вас е мъчно в днешно време, само че желая да насочва зов за помощ за тази стара жена. Ето какво научих за нейната история:

От заран до 5 часа следобяд продава остарели играчки, които са били на нейните деца или са дарени от инцидентни хора, и други неща които откри, даже цветя в саксийки.

Продава ги без цена, споделя “Колкото ми дадеш, бабе “.

Почти няма зъби, не може да яде, споделя по какъв начин са я били крадци на село, които са обрали къщата й. Сега няма нищо, с изключение на вярата някой да се смили над нея през днешния ден.

Днес замръзваше, трепереше и заплака пред мен. Стои и в дъжд и студ, единствено да изкара някоя стотинка.

Намира се до дюнери “Касем “, до Автогара Юг Пловдив.

Стои си добродушно там незабележима.

Всеки път когато минавам оттова, взимам нещо от нея, а през днешния ден й взех закуски, зарадва се доста и сподели, че съм първата за през днешния ден. Жената очевидно е с деменция и бързо не помни какво сте й споделили.

Молбата ми е към Вас, непознати хора в групите, отидете и си вземете нещо, или просто поговорете с нея.

Каквото и да е, и аз ще съм признателна, само че най-много изтормозената женица.

Сърцето ми се къса когато я видя.

Дори никой да не й помогне посредством моите постове, ще знам че най-малко съм пробвала, тъй като желая да й оказа помощ с освен това, от това което върша.

Споделяйте тази история, и в случай че се сетите вие или ваш другар или непосредствен за нея, помогнете, това ще се възнагради. “



Снимка: Dalia Alatar
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР