Мравките са онези малки, досадни насекоми, които със сигурност не

...
Мравките са онези малки, досадни насекоми, които със сигурност не
Коментари Харесай

Как да се отървем от мравките без химикали

Мравките са тези дребни, досадни инсекти, които сигурно не желаеме да виждаме в дома си. А най-лошото е, че те се появяват все там, където е и храната ни.

Затова би трябвало да вземем навременни ограничения, преди нашествието им да е излязло отвън надзор. И в тази ситуация не приказваме за скъпи препарати, които ни наподобяват съмнително нездравословни. Можем да се оправим с мравките и с подръчни средства. Ето по какъв начин.

Тиксо

Лесно и просто - в случай че сме видeли от кое място излизат мравките, за дa ни нападат, просто залепваме отвора на тяхното скривалище.
 Снимка 439429

Борна киселина

Тя има необятно приложение в градинарството, само че е токсична за хората, по тази причина би трябвало да внимаваме, когато боравим с нея. Необходим ни е един капкомер, с който да сложим няколко капки киселина на местата, където най-често виждаме мравки, както и на отворите, откъдето влизат и излизат.

Тебешир

Още по-лесно и много по безвредно. Просто натъркваме с него всички дупки и процепи към шкафове, мивката и където още сa ни се мяркали мравки. Калциевият карбонат в тебешира е това, което отблъсква мравките. Можем и да го стрием на прахуляк и да посипем с него на местата, на които преценим, че има потребност.

Брашно

То също прогонва мравките, по тази причина може да посипем от него в края на рафтовете и на по-труднодостъпните места в кухнята, където насекомите си вършат убежища, написа Reader`s Digest.
 Снимка 439428

Лимонов сок

Той сполучливо може да размени инсектицидите. Трябва да напръскаме от него на праговете и первазите на вратите. След това изстискваме във всички дупки и отвори, където могат да се крият мравките. А най-хубавото е, че лимоните гонят и хлебарките, и бълхите.

Сол и пипер

Мравките налитат най-много на захар. Затова можем много неприятно да ги изненадаме, в случай че ги посрещнем с черен пипер или сол, посипани в шкафа и на плота.

Пудра

Талкът, който се съдържа в нея, също работи като репелент. Трябва да я разпръснем най-много около вратите и прозорците.
 Хлебарките и някои забавни обстоятелства за тях
Интересни обстоятелства за хлебарките

Наистина ли остават живи без глава

Оцет

Мравките ненавиждат неговата миризма. Затова смесваме равни елементи оцет и вода в бутилка с разпръсквач и напръскваме всички места, където може да се крият насекомите. Това е добра концепция и за заниманията навън - просто напръскваме в близост, с цел да не полазят нас и храната ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР