Мравката, както е наричан вече бившият наставник, беше назначен през

...
Мравката, както е наричан вече бившият наставник, беше назначен през
Коментари Харесай

Кике Сетиен е новият треньор на „Барселона“

" Мравката ", както е именуван към този момент някогашният ментор, беше назначен през май 2017-а, като донесе две трофеи, Купа и Суперкупа на отбора.

В последно време обаче резултатите и най-много играта бе незадоволителна. Двете отпадания от “Рома” и “Ливърпул” в Шампионска лига също са черно леке във визитката на Валверде, а чашата преля с късния поврат от “Атлетико”, който изхвърли отбора от Суперкупата на страната.

Изборът на шефовете се е спрял върху Кике Сетиен най-много поради работата му в “Бетис”, където прекара два сезона. Под негово управление андалусийците играеха прелестен футбол, като точно Сетиен е последният ментор, победил “Барса” на " Камп Ноу ".

Той е определян за един от най-модерните и офанзивно мислещи треньори на Испания. Възхищавал се е на Кройф и работата му в каталунския гранд, като огромна част от философията му е заимствана точно от холандския талант. 61-годишният треньор е изцяло захласнат от футбола, обожава музиката на " Ролинг Стоунс ", фанатично е влюбен в шахмата и прави по този начин, че тимовете му да събират очите на всички, които харесват атакуващия и открит футбол.

" Един от дребното останали наивни романтици в играта " - по този начин го описаха вестниците в страната, откакто пое “Бетис” през 2017-а и незабавно го вкара в евротурнирите.

На 11 ноември 2018 година „ Бетис” победи “Барселона” на " Камп Ноу " с 4:3 в един от незабравимите мачове на десетилетието в Примера. Говори се, че Лео Меси е поискал този човек да води “Барса” още тогава.

Феновете са разчувствани, тъй като е ясно, че “Барса” още веднъж ще забавлява. Позагубено чувство в последните месеци, в които като че ли тимът се движеше по инерция и без наслаждение от играта при Валверде.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР