Мръсотия и боклуци в езерото край Панчарево и то в

...
Мръсотия и боклуци в езерото край Панчарево и то в
Коментари Харесай

Панчаревското езеро замърсено, сигнализираха спортисти

Мръсотия и отпадъци в езерото край Панчарево и то в първите дни на пролетта. За казуса алармират спортисти от Гребната база, която се намира край крайбрежията му, както и поданици на квартала, които имат намерение да отнесат казуса и до Европейската комисия.

Вижте повече в директното включване на Тереза Ставрева:

Панчарево, Район Панчарево

Езерото край Панчарево е едно от местата, от където излизат доста първенци. Замърсяване там има от много време, като за това е сигнализирано нееднократно. Сега обаче казусът се придвижва и до Европейската комисия, защото локални поданици са подали сигнал към нея за това, че езерото редовно се замърсява, а не се почиства.

Другата седмица се чака от " Сдружение за Панчарево и Кокаляне " да изпратят и формалното си мнение към Европейска комисия.
Иван Хиндалов, треньор по кану-каяк: Проблемът е от дълги години и не е от през вчерашния ден или от една седмица. Може би над 10 години езерото съвсем не се почиства. Тук протичат доста тренировки. Езерото е прелестно място за отдих, за спорт, за всичко и просто не наподобява добре.
Замърсяването пречи на подготвителния развой. Иван Хиндалов добави, че няма спомен за това по кое време е почиствано за последно езерото. По думите му се вършат самосиндикални акции по разчистване.
Венцислава Асенова, Регионална ревизия по околна среда и водите: Съгласно Закона за водите почистването, поддържането и ремонтно възстановителните работи на язовири и езера би трябвало да се прави от притежателя на оборудването. В случая язовир Панчарево се стопанисва от " Напоителни системи ". За ръководството на отпадъците, допускането на нерагламентирано замърсяване отговорност има и кметът, само че пък във водния обект би следвало притежателят или стопанинът му да реализира почистването.
Качеството на водите на Панчарево се следи посредством мониторингов пункт, а през годините са установени незначителни отклонения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР