Мръсният въздух води до натрупване на мазнини и до тяхното

...
Мръсният въздух води до натрупване на мазнини и до тяхното
Коментари Харесай

Мръсният въздух също води до затлъстяване на жените

Мръсният въздух води до струпване на мазнини и до тяхното отсрочване, защото се нарушават всички метаболитни процеси в организма . Неочакваната причина за затлъстяването беше обяснена от диетоложката Елена Соломатина в изявление за „ Вечерна Москва ”.

Според Соломатина микробите в женското тяло играят значима роля в метаболитния развой . Те обаче могат да се разрушат под въздействието на химически замърсители - човек ги употребява, по-специално посредством вода и храна.

„ В резултат на това се нарушава способността на тези микроорганизми да разграждат формираните мазнини. И това, което бактериите не са усвоили, сигурно ще се натрупа върху талията, бедрата, корема и други „ горещи “ места “ , акцентира специалистката. В същото време, както отбелязва тя, могат да бъдат нарушени функционалностите на ендокринната и нервната система.

По-рано диетоложката Елена Свиридова назова най-полезните храни през зимата. Тя предлага да се включи риба в диетата, защото това е един от главните източници на омега-3 мастни киселини. Свиридова акцентира, че Омега-3 отстранява и депресивните положения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР