Мръсният въздух се оказва проблем номер едно в големите градове

...
Мръсният въздух се оказва проблем номер едно в големите градове
Коментари Харесай

5 начина да дишаме по-чист въздух

Мръсният въздух се оказва проблем номер едно в огромните градове в последно време. За София - най-много, в случай че приказваме съответно за България. Увеличаващият се брой коли и топленето на твърдо гориво са измежду главните фактори, които ни тровят и ни пречат да дишаме.

Въздухът е тежък и противен, а мъглата е ежедневна - добре позната картинка от всяко софийско утро. А ходенето на работа и ежедневните отговорности не могат да спрат, когато ни е мъчно да си поемем мирис, нали. И до момента в който всички изясняват за вредата от това замърсяване, ето по какъв начин да създадем няколко дребни крачки, с цел да се предпазим - доколкото е допустимо.

Лесно решение

Цветята са натурален пречиствател на въздуха. Затова е добре да имаме няколко в дома си. Ако ги оставим на терасата, нищо чудно за няколко дни да увехнат. Това е явен знак, че дишаме токсини.

 Снимка 332947

Но когато проветряваме веднъж-два пъти на ден, те ще съумеят да се оправят най-малко до известна степен с понижаване на нездравословните субстанции във въздуха вкъщи .

Далеч от дробовете

Изключително значимо е през зимните месеци, когато замърсяването доближава своя пик, всеки уикенд да вършим малко бягство измежду природата . Независимо какъв брой е студено на открито и какъв брой неподходящи са изискванията за туризъм.

 Снимка 332946

Няколко часа в планината, съчетани със снежни занимания, или следобяд, прекаран на село, ще ни оказват помощ още веднъж да дишаме малко по-леко . Поне до сряда идната седмица.

Екипировка

Маските за лицето също са алтернатива, когато разходката из нечистия град е неизбежна. Важно е да се знае, че хирургическите маски не защищават изцяло и е добре да се сменят на два-три часа, а не да се употребяват няколко дни, тъй като резултатът става нулев.

 Снимка 332944

Бизнесът с тези маски се разраства от ден на ден и към този момент се оферират модели с разнообразни приложения и украшения , с които да се разграничаваме от тълпите опитващи се да дишат по-лесно

По-добра алтернатива са белите маски, които се употребяват най-вече в строителството. Те улавят повече прахови частици и прилягат по-добре.

Здравословно

Важно е в дните с замърсен въздух да пием повече вода от нормалното . Така не разрешаваме на организма да поеме цялата нечистотия, която вдишваме. Също по този начин би трябвало да ядем повече плодове и зеленчуци, с цел да се борим по-успешно със свободните радикали.

 Снимка 332948

Добре е да одобряваме и хапчета за детоксикация и да си вършим инхалации с билки за пречистване на дихателната система . Тренировките навън, несъмнено, по никакъв начин не са добра концепция. Но заниманията в зала също подкрепят защитните сили на организма.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР