Мръсният въздух и подобряване качеството му, е сред основните приоритети

...
Мръсният въздух и подобряване качеството му, е сред основните приоритети
Коментари Харесай

Общинският съвет в София ще се бори с мръсния въздух

Мръсният въздух и възстановяване качеството му, е измежду главните цели на Столичния общински съвет. Проблемът с качеството на въздуха в София е на дневен ред през последните години, защото изключително през зимния сезон равнищата на фините прахови частици неведнъж са над нормата.

Със захлаждането на времето доста хора, които през лятото са употребявали градския превоз или пък са се придвижвали пешком, към този момент са се качили на колите си. Това слага още веднъж тематиката за мръсния въздух. 18 грама на микрометър за фините праховичи частици във въздуха тази заран при оптимално възможни 50 микрограма.
Ана Стойкова, общински консултант от ГЕРБ: И през този мандат кметът Фандъкова показа своята стратегия и главен приоритет е чиста и зелена София, в това число по-качествен въздух. Работим по следващи стратегии за качеството на въздуха. Наблягаме на чистотата на София. Альоша Даков, общински консултант от Българска социалистическа партия: Факт е, че трафикът е натоварен даже при започване на деня. Според мен качеството на градския превоз надалеч не дава отговор на упованията на жителите на Столична община. Необходимо е Столична община да постави доста по-сериозни старания да направи градския превоз в действителност ефикасен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР