Мръсният въздух е един отосновните проблеми за много градове. Google

...
Мръсният въздух е един отосновните проблеми за много градове. Google
Коментари Харесай

Google ще измерва вредните емисии в градовете

Мръсният въздух е един отосновните проблеми за доста градове. Гугъл счита, че може да помогне, като компанията ще предложи онлайн инструмент за премерване на нездравословните емисиив градовете, оповестява БиБиСи. Услугата се предлага в Съединени американски щати от известно време, като в този момент към този момент е налична и за градовете в Европа и Азия.
Първоначалните консуматори на услугата са пет града във Англия, Ирландия и Дания. Компанията към този момент приема и поръчки от други градове, като техни представители могат да попълнят онлайн формуляр, с цел да заявят интерес.
Услугата комбинира в себе си информация от голям брой източници. Тя употребява и данните, които Гугъл Maps генерира за трафика и постройките. От известно време колите, които снимат улиците на градовете за Street View, също мерят нездравословните излъчвания. Тази информация също ще се прибавя към общия разбор.
След това системата изобразява на картата даните и дава по-добра визия за замърсяването в града, неговото систематизиране както и с какъв брой способстват другите източници. Анализът дава извдка за обособените излъчвания на превоза, постройките и систематизирано.
Платформата разрешава на кметствата да видят и евентуалния резултат от разнообразни ограничения, които могат да приложат като повече велоалеи, зони с лимитирано придвижване и други Освен това се прави и разбор кои са подобаващите зони и здания за инсталиране на слънчеви панели.
Представител на Копенхаген разяснява пред БиБиСи, че посредством услугата може да се видят равнищата на замърсяване с ултрафини прахови частици по улиците в центъра, какво и главните трасета, които водят до там и да се локализират съответните основни източници на замърсяване. Платформата може да се употребява и за регулиране на резултатите от подхванатите ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР