Мръсните фекални петна в морето, които са резултат от свободно

...
Мръсните фекални петна в морето, които са резултат от свободно
Коментари Харесай

Фекалиите с курс към Слънчев бряг - slava.bg

Мръсните фекални петна в морето, които са резултат от свободно приключване на мръсна тръба във Варненско езеро и никой не си мръдна пръста да вземе някакви ограничения 9 месеца, пътуват на юг. Те се отливат в посока юг и в неделя бяха стигнали на 20 километра от морската столица към хижа Черноморец, оповестява кореспондентът на 24 часа.
С тази скорост, за уикенда се чакат в Слънчев бряг, дружно с първите туристи.

На място е очевидно смесването на чиста, сега с изумруден цвят, с тъмнокафява вода, като тук-там тя загражда десетки благи в морето. „ Корабите, които чакат на рейд, с цел да влязат във варненското пристанище, се открояват като острови на хоризонта “, поетично разказва вмирисаната обстановка кореспондентът.

„ Рибарите с лодки, които мятат за сафрид, се оплакват, че са принудени да харчат доста гориво, до момента в който намерят чисто място в морето “, сърцераздирателно прибавя репортерът.
Както е известно, екоминистърът Емил Димитров съобщи, че кметът на Варна Иван Портних е скрил за повредата през август предходната година. А първият жител на морската столица, от своя страна, отхвърли да има замърсяване, като в това време показа, че никой не е отговорен за него.

Докладвахме на общината на 20 август за повредата, обявиха от варненското ВиК като по този начин опровергаха кмета.
Заместникът му Христо Иванов обаче отвърна Ревизоро, като сподели, че през ноември екоминистерството е било сигнализирано за злополуката с канализационната тръба. Тя извежда фекалните води от кварталите Аспарухово и Галата по дъното на езерото към варненската пречиствателна станция. Защо са му трябвали 3 месеца да реагира след сигнала на ВиК и за какво чак през май – след още половин година, нямаше никакъв резултат, обаче замът мълчи.
От общината ще търсят отплата от гръцката компания, която Министерство на околната среда и водите е изпратило да строи оборудването. Ведомството отпусна 1 милион и 80 хиляди лв. за ремонта, който би трябвало да приключи през ноември.

Ако общината осъди гърците, милионът ще бъде върнат на Министерство на околната среда и водите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР