Мръсен въздух и завишения в нивата на фини прахови частици

...
Мръсен въздух и завишения в нивата на фини прахови частици
Коментари Харесай

До 20 000 лв. може да достигне глобата за нерегламентирано горене на отпадъци

Мръсен въздух и повишения в равнищата на фини прахови частици през последните дни са част от всекидневието на всички поданици и посетители на София. Като част от ограниченията за справяне с казуса от Столичния инспекторат започнаха всеобщи инспекции на строителни обекти, автосервизи, както и на открити места, на които се изгарят нерегламентирано боклуци.

" Извършихме инспекции с екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и еколозите на регионите. Посетихме доста частни парцели, с цел да установим на какво се отопляват жителите, след получени сигнали ", изясни Татяна Асенова, началник-сектор надзор на съставените елементи и факторите на околната среда в Столичен инспекторат.

Установихме маловажни нарушавания на две места за нерегламентирано горене на PVC плоскости, добави Асенова.

Извършени са над 60 инспекции на строителни обекти, автосервизи, пунктове за промяна на гуми, пунктове за вторични първични материали.
Татяна Асенова, началник-сектор надзор на съставените елементи и факторите на околната среда в Столичен инспекторат: Актовете за физически лица са от 100 до 5000 лева, а за юридически стигат до 20 000 лева Освен налаганите санкции, мога да кажа, че има към този момент и резултат от сигналите на жителите.  Съставиха 8 акта на извършители за замърсяване на въздуха в София Съставиха 8 акта на извършители за замърсяване на въздуха в София
Осем акта са формирани от екипите на Столичен инспекторат за замърсяване на атмосферния въздух през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Столичната...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР