Мрак се спусна над града под тепетата, тъмните богове от

...
Мрак се спусна над града под тепетата, тъмните богове от
Коментари Харесай

Мракът оживя със Soulfly в Пловдив; Макс Кавалера проговори на „майна“

Мрак се спусна над града под тепетата, тъмните богове от Soulfly се качиха на пловдивска сцена, а феновете станаха очевидци на едно от най-очакваните събития в метъл календара. Вчера, на 29 юли  Max Cavalera  и компания забиха пред пловдивчани със особено селекциониран сет лист.
Прочетете още
Soulfly показаха своите типичен шлагери, които са оставили неизтляваща следa върху сцената на метъл музиката. Това е осмото им посещение у нас и отпразнуваха 20 години от първото си лайв осъществяване на българска земя.

Съпорт на сцената им осигуриха момчетата от паметната българска hardcore тайфа Last Hope . Групата е образувана през 1994 година в София. Истинската мощ на LAST HOPE са техните концерти, където те в действителност взривяват атмосферата. Което потвърдиха за следващ път и през вчерашния ден на Летния спектакъл в Пловдив.

Неслучайно са определени да подгряват титаните от Soulfly .

Soulfly , учредени през 1997 година от именития бразилски метъл музикант Макс Кавалера, се трансформират в икони на жанра с помощта на своя неповторим жанр и нападателен тон. С течение на годините, те съумяват да съчетаят разнообразни музикални въздействия, в това число траш метъл, груув, ню-метъл и даже фолклорни ритми от родината на Cavalera . И тъкмо това показаха те на хилядите почитатели, пристигнали на Летния спектакъл в Пловдив. Направиха една самобитна разходка из цялата кариера на Soufly.

Сетът беше открит със частите Back to the Primitive (Primitive), No Hope = No Fear (Soulfly), Downstroy(ॐ).

Кавалера, както нормално се включи интензивно в общуването с публиката и не се притесняваше да приказва на български. Това способства за по-тясната връзка сред изпълнителите и почитателите им.

В последна сметка те забиха в Пловдив и беше напълно разумно едно от първите неща, които да каже на почитателите под тепетата да е „ майна “ . Освен това, Max им благодари на български и ги подкани с думите „ Да полудеем “.

След Seek `n` Strike и Prophecy, последва парчето Bleed, за което на сцената се събра цялото семейтво Cavalera . Освен Zyon Cavalera , който е непрекъснат барабанист, до Max застана и другият му наследник Ritchie .

Max Cavalera  е несъмнено една от най-разпознаваемите фигури в света на метъла. Той е някогашен фронтмен на иконичните Sepultura , които остават като едни от най-влиятелните и сполучливи банди в историята на тежката музика. Ето за какво нямаше по какъв начин да мине и без тяхно парче. Refuse/Resist напряко подлуди тълпата и всички пригласяха, а погото стана още по-яростно.

Краят на това дарк спиритично преживяване сложиха части Eye for an Eye, Jumpdafuckup и фотография с българското знаме, което беше подхрълено на сцената.

Концертът на Soulfly в Пловдив остава едно незабравимо събитие за всички фенове на метъла в България. С голямата си харизма и мощна музикална еднаквост, съумяха да потопят феновете в своя свят и да ги заредят с неповторимо чувство за единение и мощна музикална страст.

Както постоянно, демонстрираха, че са същински посланици на метъла, които не стопират да въодушевяват и сплотяват генерации от метъл почитатели по целия свят. Изпълнението им под тепетата се трансформира в още едно удостоверение за това, че метъл музиката е по-жива от всеки път и продължава да тържествува в сърцата на хиляди почитатели.

 

ГАЛЕРИЯ:









Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР