MPI2, разработен от Сирма Медикъл, подпомага хора с говорни дефекти

...
MPI2, разработен от Сирма Медикъл, подпомага хора с говорни дефекти
Коментари Харесай

Български софтуер получи признание в САЩ

MPI2, създаден от Сирма Медикъл, подкрепя хора с говорни недостатъци

Приложението MPI2 оказва помощ на хората, страдащи от заекване, да модифицират своето говорно държание посредством потребление на къси фонетични шпации

Софтуерният артикул MPI2, който оказва помощ на хора, страдащи от заекване, към този момент получава самопризнание в Съединени американски щати. Той е създаден от Сирма Медикъл и бе показан на Конгреса на Американската асоциация за слух и диалект (ASHA 2018) в края на предходната седмица в Бостън, Масачузетс.

Сирма е основала приложението в съдействие с „ Катедрата по слух и говорни науки “ на Калифорнийския университет в Санта Барбара. MPI2 е единственото средство, което е валидирано посредством клинични тествания на „ Агенцията за храни и медикаменти “ в Съединени американски щати.
още по тематиката
MPI2 употребява научни био-механизми за противоположна връзка, които се ползват посредством мобилни приложения и оказват помощ на хората, страдащи от заекване, да модифицират своето говорно държание посредством потребление на къси фонетични шпации.

Приложението се разисква с клинични експерти от Департамента по обучение в Ню Йорк, където са назначени над 9 000 логопеди. Безплатни лицензи на приложението ще се дават на учениците в държавните гимназии през 2019 година, прецизираха от Сирма Медикъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР