Mozilla продължава да разширява списъка с продукти и услуги, които

...
Mozilla продължава да разширява списъка с продукти и услуги, които
Коментари Харесай

Mozilla пуска частен Firefox VPN за $4.99 на месец

Mozilla продължава да уголемява листата с артикули и услуги, които предлага. Firefox Private Network излиза на пазара. Това е първият артикул от тестовата пилотна стратегия на фондацията, която беше замразена по-рано тази година.

Услугата е налична за потребителите в Съединени американски щати като прокси за браузъра. Системата работи като VPN артикули от трети лица. Защитава информацията и поверителността на потребителя като пренасочва трафика им през частни мрежови сървъри, изясняват от Ghacks.

За да се възползваме от услугата, би трябвало да инсталираме Firefox Private Network уголемение на браузъра си. За момента работи единствено на Windows 10 и е на началната цена от $4.99. Мозила дава обещание да пусне версии за Android, iOS, Chromebook, Mac и Linux. Всеки месец потребителите ще имат по 12 часа безвъзмездна приложимост.

Отново единствено за Съединени американски щати потегля и програмен продукт, който прекарва трафика на цялото устройство през VPN – освен на браузъра. Тук първичната цена е още веднъж 4.99 $ на месец. Ще има избор от 30 района, през които да минава трафика ни и услугата ще може да се употребява на до пет разнообразни устройства.

Mozilla работи с компанията Mullvad за даване на услугата. Използва се новият WireGuard протокол. Политиката на партньорската компания е в никакъв случай да не съхранява каквито и да е логове за интензивността на хората. Единственото предпазване на информация е кой акаунт какъв брой безвъзмездни часове има на браузър версията – това ще става посредством идентификационен номер към всеки акаунт.
Както нагоре видяхте, загатваме начална цена от 4.99 $ на месец.
Все още не е ясно каква ще е цената след излизане от бета версия на продуктите. Със сигурност ще е по-скъпо. Mullvad сега предлага един месец достъп до своята услуга за $5.50. Не е ясно и дали ще има отстъпки при абонамент за по-дълъг интервал. Това е процедура при множеството снабдители на VPN.

Като цяло услугата застава по средата в ценово отношение. Има компании, които оферират по-ниска месечна цена, само че има и задоволително компании, които желаят повече пари за същите условия.

Това, което може да разреши на Mozilla да предложи по-ниска цена, или най-малко да изкарва повече пари по отношение на конкуренцията, е, че посредством браузърът може да популяризира гратис пред голямо количество хора.
Кога ще се разшири листата с страни?
Плановете на Mozilla са бета етапа в Съединени американски щати да продължи да началото на 2020-та година. Малко по-късно услугата ще се разшири до други райони. Всеки искащ да опитва VPN-а на фондацията може да се причисли към листата с чакащи от тук. Така ще получи информация, когато е допустимо той да се записва.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР