Mozilla от нулата разработи нов MR-браузър и възнамерява да осигури

...
Mozilla от нулата разработи нов MR-браузър и възнамерява да осигури
Коментари Харесай

Firefox Reality: първият браузър за виртуална реалност

Mozilla от нулата създаде нов MR-браузър и има намерение да обезпечи цялостната съгласуемост с всяко компютърно устройство и платформа.
В формалния блог на Mozilla се споделя, че браузърът Firefox Reality е кросплатформен и е с отворен код. Както нормално при сходни планове, сорс кодът е оповестен в GitHub. На базата на сорс кода е допустимо да се компилират версии на браузъра за Oculus Go, Гугъл Daydream, Vive Focus, GearVR, Snapdragon VR и очилата за смесена действителност ODG.

Въпреки че носи името Firefox, новият браузър е създаден безусловно от нулата. Интерфейсът към този момент е на класическия Mozilla Firefox, само че се употребява енджина Servo. Този енджин е присъщ с разделянето на главните дейности на голям брой редом изпълнявани потоци. По този метод, пълноценно се употребяват опциите на актуалните многоядрени процесори.



Работата на новия Firefox Reality бе демонстрирана на VR шлема Vive Focus. Вижда се, че интерфейсът наподобява на интерфейса на елементарния браузър, а ръководството става посредством VR контролера.

Това е ранниятт първообраз на браузъра за смесена действителност и предстоят редица усъвършенствания. Към сегашен ден Mozilla поддържа технологиите WebVR и WebAR за основаване на виртуална действителност в уеб-сайтовете. Но Firefox Reality предлага напълно друго равнище на взаимоотношение с тези технологии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР