Мозъците на деца, които прекарват дълго време пред екраните на

...
Мозъците на деца, които прекарват дълго време пред екраните на
Коментари Харесай

Пристрастяването към смартфона и таблета променя детския мозък

Мозъците на деца, които прекарват дълго време пред екраните на смарт телефони , таблети или постоянно играят на видео игри , наподобяват изменени, сочат резултатите от проучване на Националните здравни институти на Съединени американски щати, представени от Франс прес. То е осъществено в 21 проучвателен центъра в Съединени американски щати.

 
" Изследването с ядреномагнитен резонанс сподели промени в мозъците на деца, които повече от 7 часа на ден употребяват смарт телефони , таблети или играят на видео игри ", съобщи един от ръководителите на екипа доктор Гая Даулинг.
 дебело дете таблет ThinkStock/Getty Images
Резултатите разкриват прибързано стесняване на кортекса , който обработва изпратената от пет сетива информация в мозъка.

" Свиването на мозъка е считано за развой, обвързван със стареенето ", разясни доктор Даулинг. Тя обаче означи, че не е ясно дали процесът носи вреди.  " Не знаем дали резултатът е провокиран от прекараното пред екраните време, не знаем дали това е нещо неприятно ", сподели тя.-->
 момиче преносим компютър деца ThinkStock/Getty Images
Според доктор Кара Багът, смартфонъ т може да има пристрастяващ резултат, тъй като прекараното пред екрана му време подтиква производството на хормона на удоволствието допамин.

 
За да стигнат до тези изводи, учените сканирали мозъците на младежи, които следели информации в Instagram
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР