Мозамбик е на ръба на хуманитарна криза, след проливните дъждове,

...
Мозамбик е на ръба на хуманитарна криза, след проливните дъждове,
Коментари Харесай

Мозамбик е на ръба на хуманитарна криза след наводненията

Мозамбик е на ръба на филантропична рецесия, след проливните дъждове, последвани от унищожителни наводнения. Страната беше ударена от циклона Кенет в четвъртък и от този момент преваляванията съвсем не са спирали. Броят на починалите досега е 38 души.

Вятър със скорост от 280 км/ч. и превалявания, които тук-там надвишават 2 метра на квадратен метър. Мозамбик е в плен на циклона Кенет, а цели селища на процедура са заличени.

По данни на Организация на обединените нации 35 000 здания са потърпевши или разрушени. 200 000 души са наранени от бедствието. Голяма част от северната част на страната е без ток. Наводненията са нанесли вреди на инфраструктурата, унищожени са и аграрни посеви.

Организация на обединените нации отпусна 13 млн. $ за Мозамбик, само че неприятното време не разрешава на избавителните екипи да доставят по този начин нужните храна, вода и други артикули. Само преди месец циклонът Идай мина през същия район. Тогава починаха близо 1000 души.
 Циклонът Кенет взе живота на най-малко 8 души в Мозамбик Циклонът Кенет взе живота на най-малко 8 души в Мозамбик
Поне осем души са станали жертва на мощния циклон Кенет, който удари северното крайбрежие на Мозамбик и Коморските острови, оповестява ДПА. Ранени са дв...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР