Мозъкът те прави това, което си – той е центърът

...
Мозъкът те прави това, което си – той е центърът
Коментари Харесай

Използвай тайните на мозъка си

Мозъкът те прави това, което си – той е центърът на личността, разсъдъка и интелигентността. Той учи езици, основава мемоари и интерпретира комплицирани модели. Но също по този начин е виновен за неприятните решения, които взимаш, както и за нездравословните ти привички. За това споделя в книгата си „ Мозъкът – твоята суперзвезда “ (издание на „ Персей “) норвежката изследователка Кая Нурденген. Българското издание включва увод на носителката на Нобеловата премия за физиология и медицина Май-Брит Мосер.

По какъв метод действа мозъкът? Какво е свободната воля и в действителност ли я притежаваш? Може ли яденето на избрани храни да усъвършенства паметта ти? Можеш ли да активираш частите на мозъка, които не използваш? Ако се усмихваш повече, ще станеш ли по-щастлив? Какво съставлява джипиесът на мозъка и по какъв начин ти оказва помощ да се ориентираш в пространството?

Забележителната норвежка мозъчна изследователка Кая Нурденген дава отговор на тези въпроси и разкрива добре защитаваните секрети на най-изумителния и мистериозен орган, който притежаваме. Описва със завладяващи елементи както физическата конструкция на мозъка и комплицираните взаимоотношения сред невроните, синапсите и мозъчната кора, по този начин и действието му на по-абстрактно равнище – по какъв начин стигаш до самоосъзнаването, по какъв начин работи паметта ти, какво се случва, когато се влюбиш. Мозъкът е извънредно комплициран орган, който на практика управлява взаимоотношенията ти с външния свят. Той филтрира и обработва усещанията, които получаваш посредством сетивните си органи, и ти показва една приспособена картина на всичко, което те заобикаля. Мозъкът – това си ти.

 г ИК Персей

Придружи доктор Нурденген в удивителното ѝ пътешестване през безбройните неразучени територии на единствения незаместим човешки орган и открий за какво мозъкът ти е същинско знамение.

Доктор Кая Нурденген е норвежка мозъчна изследователка. Защитила е докторат по невробиология в Университета в Осло. От 2015 година специализира в Университетската болница в Осло. През 2016 година разгласява извънредно известната си книга „ Мозъкът – твоята суперзвезда “, преведена на доста езици.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР