Мозъкът на Илон Мъск понякога явно работи не чак толкова

...
Мозъкът на Илон Мъск понякога явно работи не чак толкова
Коментари Харесай

Илон Мъск и „Хубаво е, но не го рекламираме“ 


Мозъкът на Илон Мъск от време на време очевидно работи не чак толкоз комплицирано – той вижда красива фотография, харесва я и показва възхищението си от фрагмента в няколко думички.

Снимката, по безспорна случайност, е на Белоградчишките скали, които в мозъка на Мъск наподобяват на извадени от фантастичната игра Elden Ring. В оня миг, дано бъдем изцяло почтени сами със себе си, предприемачът няма никаква концепция нито какво гледа, нито къде се намира това място.

„ Снимка – коментар вид „ Хубаво е “ – следващото… “ – това е.

Незнайно за какво от това простичко деяние на Мъск мнозина се превъзбудиха като българин без плазма преди Черния петък.

Приятно е някой да ти похвали естествените забележителности, няма спор.

Само че нито Белоградчишките скали, нито Илона (по Кадиров) подозират какъв космополитен таратор от национализъм на кубчета и чиста доза нервност, до момента в който поеме, са забъркали. Скалите са си все по този начин непоклатими във времето, а предприемачът 100 % си има по-важна работа.

През това време заведения за хранене потеглиха да се популяризират, че господин Мъск към този момент си е запазил маса при тях, а служебни министри се втурнаха да удостоверяват, че кракът на милиардера фактически ще благоволи да стъпи на българска земя.

Сякаш в случай че предприемачът фактически пристигна, ще стартира време на нечуван подем за България.

Зам.-кметът на Белоградчик пък с помощта на Мъск отдалеко подхвана предизборна акция, като даде обещание преасфалтиране и промяна на водопроводи, в случай че „ новината се окаже истина “.

Тоест, в случай че се окаже, че Илон няма да идва, такива подвизи из града очевидно няма да се случват.

Че Мъск не прави никаква реклама на България би трябвало да е кристално ясно. Би направил, в случай че пристигна. Бизнесменът обаче, без да желае, ни сподели по какъв начин да покажем страната си пред света уместно.

С един туит Мъск напълно инцидентно ни показва по какъв начин в лето 2022-ро се прави реклама на дадена страна. И ни направи малко по-видими за света.

Онези, които следват предприемача в Twitter, са научили нещо за България и за една от нейните забележителности. Да, Мъск не е имал никакво желание да ни величае като топ дестинация, само че пък насочва внимание към страната ни. Прави го без да желае и без да е имал за цел да хвали България.

Самата ни страна обаче година след година също като че ли прави неща без да желае. Тя се чуди какво лого да си измисли, а най-сетне търпи насмешки, че наподобява на яйца на очи или че с тези шевици е скучно като вчерашен вестник.

Също по този начин година след година се влагат средства в клипове, които къде сполучливо, къде – не чак толкоз, се пробват да показват хубостите на България. През това време светът стана едно огромно село, затвори се поради пандемията и по-късно още веднъж разгради дворовете си.

Илон Мъск може с няколко клика да попадне на фотография на Белоградчишките скали и да я изкоментира, а в Министерството на туризма едвам преди две седмици осъзнават що е то инфлуенсър и има ли той почва у нас.

Точно тогава ведомството взема решение, че ще употребява обществените мрежи за реклама на страната ни, като че ли Twitter и Instagram са се пръкнали веднага, преди месец-два. „ Хубави са ни Белоградчишките скали, само че не ги популяризираме “, в случай че би трябвало да перифразиме.

Добрата вест е, че Илон Мъск май ще удари няколко виртуални ритника и ще ни покаже по какъв начин да представим страната си пред света в XXI век.

Не с обикновени лога за милиони левове или с клипове, в които забележителностите се мярват за секунди, а там, където са пътешествениците – в интернет. Именно там всичко е „ бързо, елементарно, вкусно “, единствено че в положителния смисъл.

Бързо виждаш впечатляващ кадър като този на Белоградчишките скали, елементарно ти е да реагираш я с харесване, я с коментар, и е прелестно, тъй като ти дава концепция къде да отидеш или какво да препоръчаш на другари.

Колкото до Илон Мъск – добре пристигнал ни е, ще го посрещнем, ще го нагостим, че дори и ще асфалтираме поради него.

И това си е реклама…

Мануела Геренова
webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР