Мозъкът на атентата в Барселона от 2017 г. все още

...
Мозъкът на атентата в Барселона от 2017 г. все още
Коментари Харесай

Мозъкът на атентата в Барселона от 2017 г. все още е в Европа
Мозъкът на атентата в Барселона от 2017 година към момента е в Европа
Предполагаемият уредник на миналогодишните джихадски офанзиви в Барселона и близкия морски курорт към момента се укрива в Европа, заяви испански вестник в четвъртък.

Източници на следствие съобщили на барселонския ежедневник "Ел Периодико", че "терористът е бил локализиран, постоянно трансформира страната" и "остава в контакт с други (радикални) групи".

Преди това мароканският имам Абделбаки ес Сати, за който се счита, че е радикализирал доста от младежите, направили офанзивите през август 2017 година, беше представян от управляващите като човек, който мечтаел и възнамерявал офанзивите.

Но във вестникарската информация се споделя, че в този момент силите на сигурността имат вяра, че имамът „ е бил връзката с интелектуалния създател на нападенията, който е бил "в град в центъра на Европа" по това време.

Източниците не дават народност или възраст на подозирания началник на офанзивите и не са споделили, че е живял накъде в Испания.

Потърсен от Агенция Франс Прес, представител на районната каталунски полиция отхвърли да разяснява информацията на "Ел Периодико", като съобщи, че "всичко, обвързвано с следствието на интернационалните връзки" на джихадистката клетка, направило офанзивите, е секретно.

Имамът беше погубен по време на инцидентна детонация един ден преди офанзивите в къща в град Алканар, град, ситуиран на към 200 километра от Барселона, където групата правила бомби.

Общо 16 души бяха убити, когато един микробус подкара против множеството хора на известния бул. "Лас Рамблас" в сърцето на Барселона и при офанзива с нож в близкия курорт Камбрилс.

Групировката „ Ислямска страна “ (ИД) пое отговорността за офанзивите.

Шестимата младежи от марокански генезис, на възраст от 17 до 24 години, които направиха офанзивите, бяха убити от полицията.

Това беше най-смъртоносната джихадистка офанзива в Испания след март 2004 година, когато ислямистки бойци инсталираха бомби в пътнически влакове в Мадрид, убивайки 191 души./БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР