Мозъкът е нашият най-интригуващ орган. Той е суперкомпютър с мощ

...
Мозъкът е нашият най-интригуващ орган. Той е суперкомпютър с мощ
Коментари Харесай

6 от най-важните и полезни храни за мозъка

Мозъкът е нашият най-интригуващ орган. Той е суперкомпютър с мощност като на " Ферари ". Е, в случай че имахте " Ферари ", нямаше да наливате на ниска цена бензин в него, нали? По същия метод има избрани храни, които подтикват мозъчната активност, зареждат ни с сила и ни оказват помощ да сме по-здрави. От Lifehack показват някои от тях.

1. Сьомга. Може да ви прозвучи необичайно, само че близо 60% от мозъка е формиран от... мазнини. Едни от най-важните за него са омега-3, а точно на тях е богата сьомгата.

2. Боровинки. Тези плодове са с едно от най-високите наличия на антиоксиданти, които оказват помощ на мозъка да се защищава от напрежението и да остарява по здравословен метод.

3. Броколи. Едва ли са обичаният ви зарзават, само че те са доста потребни. Наред с други субстанции, съдържат витамин К, който защищава мозъчните кафези и ги прави по-устойчиви.

4. Орехи. Антиоксиданти, магнезий, калий, мелатонин и още - тези ядки в действителност могат да оказват помощ на мозъка да работи по-добре, а мелатонинът оказва помощ за почивката му, като контролира съня.

5. Яйца. Дълго време се дебатираше по отношение на потребните им свойства, само че модерни проучвания потвърждават, че яйцата играят значима роля за по-добрата ни памет и за здравето на мозъка като цяло.

6. Черен шоколад. Трябва ли ви още една причина да обичате шоколад? Видовете с високо наличие на какао ще ви създадат по-концентрирани и ще подобрят паметта ви и бързината на реакциите ви.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР