Мозъчните импланти и сканирания могат да позволят на изкуствения интелект

...
Мозъчните импланти и сканирания могат да позволят на изкуствения интелект
Коментари Харесай

Чипирането на мозъка с изкуствен интелект все още разделя учените

Мозъчните импланти и сканирания могат да разрешат на изкуствения разсъдък достъп до самостоятелните човешки мисли и настройки.

За това предизвестяват от ОНН, оповестява AFP, представена от BusinessInsider.

" Това е все едно да сложим невротехнологиите на стероиди ", изяснява Марияграция Скучиарини, икономист от Организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета.

Тъй като изкуственият разсъдък усъвършенства региона на невротехнологиите, мнозина специалисти приканват към нерешителност.

Технологията има " широкообхватни и евентуално нездравословни " благоприятни условия, съобщи пред AFP Габриела Рамос, асистент общоприет шеф на ЮНЕСКО по обществените и филантропични науки.

" На път сме към свят, в който логаритмите ще ни разрешат да разкодираме умствените процеси на хората и непосредствено да манипулираме мозъчните механизми, които са в основата на техните планове, страсти и решения ", споделя Рамос съгласно AFP.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че технологията " се развива с огромна скорост ".

ЮНЕСКО беседва с Хана Галвин, която страда от епилепсия и е разрешила инсталирането на невротехнологично устройство в мозъка й, което да може да алармира при настъпването на припадъци.

Устройството в последна сметка е влошило живота на Хана, която получавала до 100 припадъка дневно и те непрекъснато го задействали.

" Чувствах се по този начин, като че ли в главата ми имаше някой непознат, който въздейства на мозъка ми. Депресирах се от ден на ден. ", споделя тя пред ЮНЕСКО и добавя, че устройството е било отстранено от мозъка й.

Технологията обаче може да бъде " фантастична " за други хора, като разреши на слепите да виждат или на парализираните да вървят, добавя Скучиарини.

" Невротехнологиите биха могли да оказват помощ за решаването на доста здравни проблеми, само че също по този начин могат да получат достъп до мозъка на хората и да го манипулират, както и да създават информация за нашата идентичност и нашите страсти.

Тя може да заплаши правата ни на човешко достолепие, независимост на мисълта и цялост на персоналния живот ", съобщи генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле през юни, когато предложи " обща етична рамка на интернационално ниво ", напомня BusinessInsider.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР