„Моята цел е да подбера учениците си преди всичко с

...
„Моята цел е да подбера учениците си преди всичко с
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска за избора си на ученици: Като чуя три пъти „аз” и… чао, следващият!

„ Моята цел е да подбера учениците си на първо място с гений, да съм сигурна, че ще се развиват и ще имат бъдеще. И друго – предпочитам ненахалните, това е моята слабост”, показа в предаването „ 120 минути”оперната прима Райна Кабаиванска.

„ Има и има доста маниакални случаи… Когато чуя три пъти „ аз”, довиждане и идващият! Искам деца умни, съществени, с образование. Първото нещо, което им споделям, e, че би трябвало по този начин да са направени – с нравственос и морал”, добави тя.

Галаспектакълът на учениците ѝ ще се организира на 24 септември. В него присъединяване ще вземат 14 млади артисти от Италия, България, Гърция, Венецуела.

„ Много съм взискателна в избора. Да станеш някой в изкуството е доста мъчно, би трябвало доста огромен гений и мозък, а в този момент става още по-трудно, тъй като от всички страни навлизат младежи – Китай, Корея, някогашните руски републики, конкуренцията е ужасно голяма”, уточни тя.

„ Станахме невъзпитани в всекидневието си, без почитание към другите и с доста огромен % на нарцисизъм: аз, аз,аз. Смущава ме доста това наше общество, което мисли за себе си и няма почитание към никого. Смущава ме, че в учебно заведение от децата на 10-11-12 години момиченцата са с по-къси роклички, дори гримирани или с голо коремче, а момчетата са с някакви панталони, които им слизат до коленете…”, сподели още Кабаиванска.

„ Аз в никакъв случай не съм имала това качество (егоизма – б.ред.) – майка ми, която беше остаряла даскалица, постоянно ми е казвала: „ Да не мислиш, че си доста интелигентна?”, „ Да не мислиш, че си доста хубава?” …Моята майка дори с плесници леко ме приземяваше на земята. Ние пред нашите деца слагаме всичко, само че това е пагубно, тъй като тези деца след това ще считат, че всичко им се предлага...”, добави тя.

Вижте още във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР