Моята страна извоюва голяма победа - с новото име Република

...
Моята страна извоюва голяма победа - с новото име Република
Коментари Харесай

Ципрас: Договорът от Преспа е голяма дипломатическа победа на Гърция

Моята страна извоюва огромна победа - с новото име Република Северна Македония се в профил иредентизмът, който се съдържаше в тяхното конституционно име, декларира гръцкият министър председател Алексис Ципрас на формалната интернет страница на гръцкото държавно управление, заяви уеб сайтът МКД, представен от Българска телеграфна агенция.

С контракта от Преспа се планува преименуване на БЮРМ в Република Северна Македония на нашия език, както се изговаря, с което се отстранява иредентизмът, който се съдържаше в тяхното конституционно име, написа на интернет страницата на държавното управление.

140 страни, които през днешния ден признават нашите съседи като Македония, в този момент ще ги признаят като Република Северна Македония, защото това име е ерга омнес за всеобща приложимост, се споделя още в известието. За пръв път е планувано нашите северни съседи в бъдеще да не могат да настояват, че имат каквато и да било връзка с античната гръцка просвета на Македония.

Договорът също по този начин планува поданството в пътните документи на нашите съседи да не бъде единствено " македонско каквото " е през днешния ден, а " македонско/гражданин на Северна Македония ". Гърция пък ще признае поданството като " жители на Северна Македония ".

Договорът от Преспа е огромна дипломатическа победа, само че и огромна историческа опция, се акцентира също по този начин в известието на гръцкото държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР