Моята страна извоюва голяма победа - с новото име Република

...
Моята страна извоюва голяма победа - с новото име Република
Коментари Харесай

Договорът с Македония е голяма дипломатическа победа за Гърция, обяви Ципрас

Моята страна извоюва огромна победа - с новото име Република Северна Македония се в профил иредентизмът, който се съдържаше в тяхното конституционно име, декларира гръцкият министър председател Алексис Ципрас на формалната интернет страница на гръцкото държавно управление, заяви уеб сайтът МКД, представен от Българска телеграфна агенция.
 Референдумът за името на Македония ще е сред 23 септември и 7 октомври  Договорът за другарство с Македония е въодушевил съглашението за името, разгласи Борисов
С контракта от Преспа се планува преименуване на БЮРМ в Република Северна Македония на нашия език, както се изговаря, с което се отстранява иредентизмът, който се съдържаше в тяхното конституционно име, написа на интернет страницата на държавното управление.

140 страни, които през днешния ден признават нашите съседи като Македония, в този момент ще ги признаят като Република Северна Македония, защото това име е ерга омнес за всеобща приложимост, се споделя още в известието.

За пръв път е планувано нашите северни съседи в бъдеще да не могат да настояват, че имат каквато и да било връзка с античната гръцка просвета на Македония.

Договорът също по този начин планува поданството в пътните документи на нашите съседи да не бъде единствено " македонско ", каквото е през днешния ден, а " македонско/гражданин на Северна Македония ". Гърция пък ще признае поданството като " жители на Северна Македония ".

Договорът от Преспа е огромна дипломатическа победа, само че и огромна историческа опция, се акцентира също по този начин в известието на гръцкото държавно управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР