Моята преценка е, че промяната в подложката на Пандрол е

...
Моята преценка е, че промяната в подложката на Пандрол е
Коментари Харесай

Промяната в подложката на Графа - несъществена

" Моята преценка е, че смяната в подложката на " Пандрол " е несъществена. Целта на изменението е да се подобрят индикаторите ".

Това стана ясно от свидетелските показания на шефа на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев в Спецсъда по делото против някогашния заместник-кмет в направление " Транспорт и транспортни връзки " в Столична община Евгени Крусев.

В правосъдната зала Братоев съобщи, че всички релсови пътища са виброизолационни. Никога не сме разрешавали да се слагат разнообразни подложки от разнообразни материали, с цел да има гаранция, увери шефът на " Метрополитен ".
 300 000 лева икономисала заменената поставка от ремонта на Графа
300 000 лева икономисала заменената поставка от ремонта на Графа

Настоящата поставка с равнища е по-лоша от плануванаъа

Подложката на Пандрол е създадена като система за динамичните въздействия на трамвайните трасета. Приложената към сегашния миг поставка на Пандрол е по-добра от полиуретановата на " Гецнер ", акцентира инж. Братоев.

По думите му при строително-монтажните действия разликата сред подложката на Пандрол и полиуретановата също била минималната.

Другият очевидец по делото - Мариана Томова, вътрешен инспектор в Столична община съобщи, че и било предоставено осъществяване на одит на социална поръчка по осъществяването на ремонта на " Графа ". В процеса на осъществяване на ремонта на столичната улица се изразило мнение от електротранспорта, че нещо не било както би трябвало.
 Подложката на Графа единомислещо заменена от експертния съвет
Подложката на Графа единомислещо заменена от експертния съвет

Евгени Крусев не сподели какви са доводите на експертния съвет

По самата процедура за избор на компания за ремонта на Графа нямало забележки и недостатъци. Иначе Томова не била правила одит на направлението, ръководено от Крусев в Столична община.

Тя уточни че двама от общо четирима претенденти са били отстранени с мотив, че не дават отговор на условията, заложени в техническата документи. Правилно били отстранени двама от претендентите, тъй като не били в сходство с документите, която се изисквала, изясни Томова.
 Ремонтът на релсите на
Ремонтът на релсите на " Графа " създавал неуравновесеност в строителите

Проектът тръгнал зле през цялото време поради заканите на Столичната община

Припомняме, Крусев подаде оставка като завеждащ ресора " Транспорт и транспортни връзки " в столична община, откакто стартира следствие против него за корист в интерес на компанията, която ремонтира столичната улица " Граф Игнатиев " - " Джи пи Груп ".

Крусев беше предаден на съд за това, че е нарушил Закона за публичните поръчки , както и отговорностите си, като значително е изменил изискванията по подписания контракт с " Джи Пи Груп " АД за ремонта на ул " Граф Игнаиетв ", като е облагодетелствал " Джи Пи Груп " и е нанесъл вреди за Столична община - на сдружението са заплатени строително-монтажни работи на повишени цени в размер на 621 194,01 лв. с Данък добавена стойност, както и са заплатени неизпълнени количества и размери строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лв. с Данък добавена стойност - или общо 919 863,55 лв. с Данък добавена стойност.
 Строителят на
Строителят на " Графа " упрекна проектантите за надигнатата настилка

" Джи Пи Груп " отхвърля казусът да е поради некачествено осъществяване

Ремонтът на " Графа ", с изключение на, че продължи доста по-дълго и бе съпътван от редица кавги - за бетонираните дървета, за плочките, за перките, слагане на подземни кофи за отпадък , виброизолационната настилка и други - приключи и с доста забележки, които, както се разбра, по този начин и няма да бъдат отстранени. Дефектите обгръщат 15 дка от общо 40 дка ремонтирана повърхност, а строителят ще се размине единствено с санкция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР