„Моята преценка е, че нямам“. Така министърът на финансите Владислав

...
„Моята преценка е, че нямам“. Така министърът на финансите Владислав
Коментари Харесай

Горанов за апартамента: По моя преценка нямам конфликт на интереси

„ Моята преценка е, че нямам “ . Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на въпроса има ли спор на ползи, употребявайки апартамент в първокласен жилищен комплекс, възложен му безплатно от български предприемач, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров Върховна касационна прокуратура стартира през днешния ден осъществяване на инспекция по случая, а от Горанов бяха снети писмени пояснения.
Още в петък финансовият министър разясни, че живее в апартамент, възложен му от неговия кръстник. „ Никога компании, свързани с към този момент обществено известния Иван Сариев, не са получавали публични поръчки и дотации “, безапелационен бе през днешния ден Горанов, опровергавайки някои медийни изявления.
Финансист номер едно пристигна на днешното съвещание в Народното събрание, с цел да вземе присъединяване в дебатите по второ четене на държавния бюджет за 2019 година Той разяснява и изразената подготвеност от страна на майките на деца с увреждания още веднъж да излязат на митинг, тъй като съгласно тях обществените закони ще бъдат признати без нужните средства.
Не желая да има борба по тази тематика. Всичко, което поехме като ангажимент съгласно нашите разбирания и оценки, които се свеждат до 150 млн. лева повече за хора с увреждания, са изпълнени . Не съм взел участие директно в дебата в обществената комисия. Разбирам, че окончателните текстове, които са одобрили депутатите, по някакъв метод не утвърждават омбудсмана и част от майките на деца с увреждания. Тепърва проучваме от кое място идва неразбирането, тъй като всички диалози, които съм имал с омбудсмана във връзка на Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ, се свеждаха до това, че 2019 година, с изключение на 150-те млн. лева, обещани от премиера, няма да се постановат добави разноски. Ако се създадат разнообразни допускания, Законът за персоналната помощ може да коства и милиард. Обществото в миналото може да стигне и до тази сметка. Инструктирах моите специалисти в работната група да се опитаме да създадем по този начин законодателството, че средствата в бюджета за 2019 година да стигнат “, посочи финансовият министър.
Горанов разясни, че средствата за персонална помощ са трансферирани от бюджета на Социалното министерство в централния бюджет, тъй като към момента се чакат окончателните законодателни решения за технологията на даването ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР