Моята предшественичка каза, че аз съм зависим. Наистина съм зависим,

...
Моята предшественичка каза, че аз съм зависим. Наистина съм зависим,
Коментари Харесай

Меджидиев: Недостигът на лекарства не е от 6 месеца, а от дълъг период от време

Моята предшественичка сподели, че аз съм подвластен. Наистина съм подвластен, само че от моите пациенти, защото аз съм доктор. Почти всеки ден контактувам с тях и им оказвам помощ, това тя не го е усетила. Недостигът на медикаменти не е от 6 месеца, а от много дълъг интервал от време.

Това сподели на брифинг служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По думите на Меджидиев това е стратегически значимо и служебното държавно управление прави всичко допустимо, а вредите, които се нанасят, са тъкмо за хората.

По поръчка на някогашния здравен министър Асена Сербезова системата на СЕСПА е променeна въз основа на два сигнала и една тъжба, на които е обърнато особено внимание и по този начин се трансформира формулата.

" В деловодството на Министерство на здравеопазването не е изпълнена нито една от останалите рекомендации ", уточни здравният министър и добави, че минусите, които са установени, са липса на надзор и на софтуерен инструмент за подаване на информация в СЕСПА.

Освен това употребяваната софтуерна база от СЕСПА не е лицензирана.

" Ще има глобени търговци ", заяви Меджидиев и добави, че са били открити нарушавания, в това число неподаване на информация.

Целта на здравното министерство, както и на служебното държавно управление е тази система да проработи дейно. " Липсват детски антибиотици, те би трябвало да бъдат вкарани и да се реализира надзор за техните доставки и експорт ", сподели още Меджидиев.

Здравният министър разгласи, че след брифинга му следва среща с специалисти от Израел за правене на разбора за Националната детска болница. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР