Моята първа заповед, ако бъда избран за министър-председател, ще бъде

...
Моята първа заповед, ако бъда избран за министър-председател, ще бъде
Коментари Харесай

Кирил Петков: Първата ми заповед ще е всеки в Министерския съвет да има зелен сертификат

Моята първа заповед, в случай че бъда определен за министър-председател, ще бъде всеки в Министерския съвет би трябвало да има " зелен документ ". Това съобщи от парламентарната трибуна кандидатът за министър-председател Кирил Петков. 

" Днес е значим ден да продължим смяната – смяната на мисленето и смяната на ръководството. Първата задача е всички да осъзнаем, че в случай че желаеме по-добро бъдеще, би трябвало да работим дружно. Заедно с съдружните сътрудници постигнахме в общи диспути съглашение от 120 страници, 18 глави за политиките, които ще са нужни, с цел да се реализира тази смяна. Но дружно би трябвало да работим и с опозицията, когато приказваме за конституционни промени, промени в правосъдната власт ", каза Кирил Петков. 

Той очерта главните цели на бъдещото държавно управление:
да не се позволява увеличение на цената на тока за битовите потребители;намаляване цените на тока за бизнеса; справяне с covid-кризата;Прокуратурата би трябвало да бъде реформирана;икономиката на България да настигне тази на европейските си партньори; да имаме първия едногор, стартиран от български предприемачи; да произвеждаме здравословни храни с висока добавена стойност;да запазим горите си и да ги управляваме добре; да свържем Северна и Южна България и тунелът под Шипка да стане реалност;да построим законно Автомагистрала " Хемус " ;да създадем пътя Ботевград - Враца - Видин;да изградим нови мостове над река Дунав;нулева приемливост към корупцията - да няма един човек над закона, никой да не се усеща, че ще остане безнаказан; промени в образованието, тъй че никое дете да не остане зад борда и да няма потребност от частни уроци; За България като туристическа дестинация би трябвало да споделят: 1 дестинация - 1000 изживявания; да няма нито един пенсионер под линията на бедност; да няма кмет или община, който да няма приоритет капиталовите проекти;
" Мотото на нашето държавно управление ще бъде " Нулева приемливост към корупцията. Нулева приемливост към всеки един лев, изхарчен непозволено ", сподели още Петков.

 Той се обърна към опозицията и с апел за измененията в конституцията да загърбят политическите си разлики. " Вярвам, че след 4 години България ще бъде едно по-различно място ", приключи Петков.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР