Моята обобщаваща дума за 2020 година е пандемия, а за

...
Моята обобщаваща дума за 2020 година е пандемия, а за
Коментари Харесай

Марияна Николова: Зимен сезон има, но с безпрецедентни мерки

Моята обобщаваща дума за 2020 година е пандемия, а за 2021 година - рестарт. Рестартът ще пристигна, ние се надяваме през месец май или юни да има ново начало. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма в обзорното предаване „ Годината “ на „ Дарик “ радио.

Тя уточни, че имаме зимен сезон, само че с невиждани ограничения. От понеделник стартирам инспекции по зимните курорти, с цел да забележим каква е готовността на сектора за съблюдаване на ограниченията и ще бъдем безкомпромисни в контрола, акцентира още вицепремиерът.

Приветствам решението на здравните управляващи заведенията за хранене в местата за настаняване да работят, с цел да може да се обезпечи изхранването на гостите, зави министърът. И добави, че има очакван съответен час, в който те ще са отворени и разпоредбите ясно са написани в заповедта на министъра на опазването на здравето. България има чудесни планини и зимни курорти, само че е значимо да запазим здравето и живота на хората, уточни още вицепремиерът.

Министър Николова напомни, че бяха създадени общи правила за действия на зимните курорти и местата за настаняване, които са съгласувани със здравните управляващи и одобрени с нейна заповед. По думите й значимо е да има обединен правилник, който всички да съблюдават, а сега най-важното ще е строгият надзор.

В рамките на предаването вицепремиерът връчи премията за „ Най-жизнен град “ в самодейността на „ Дарик “. Призът е за град София, а грамотата получи кметът на общината Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.



Радостна съм да връча оценката на града, който освен пораства и не старее, а все по-успешно и стабилно се развива - София, разяснява министърът. Тя добави, че общината е желана туристическа дестинация, което се потвърждава и от статистическите данни. Според, които през 2019 година София е посетена от над 1,1 млн. екскурзианта по информация на Национален статистически институт от местата за настаняване с 10 и повече кревати. А в интервала януари-октомври на 2020 година отчитаме 371 хиляди госта в местата за настаняване с 10 и повече кревати.

Ние не стопираме своята политика по поляризиране на нашата столица, съобщи министър Николова. Тя посочи, че туристически обекти в София са част от акцията на министерството и Асоциацията на екскурзоводите, за показване на малко известни забележителности.

По думите й клипове са доста харесвани, като са гледани от над 2 млн. консуматори. Надявам се скоро на новото начало и чакаме нашите посетители да изберат да посетят София, разяснява вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР