Моята мечата е връщането на наборната военна служба. Това сантиментално

...
Моята мечата е връщането на наборната военна служба. Това сантиментално
Коментари Харесай

Имам една мечта: Връщането на задължителната казарма

" Моята мечата е връщането на наборната военна работа ". Това сантиментално самопризнание направи военният министър Красимир Каракачанов пред депутатите от парламентарната военна комисия в четвъртък.

На фона на трагичното положение на българската войска, в която с изключение на техника, към този момент няма и бойци, отрасловите депутати организираха следващото си бодряшко съвещание, на което изслушаха Каракачанов.

Между шегички от рода " дали поради тежкото положение на авиацията към този момент не са ни останали повече кораби в сравнение с самолети ", депутатите бяха осведомени от вицепремиера Каракачанов, че към този момент се работи по концепцията му за въвеждането на доброволна казарма.

И освен това - тя към този момент генерира разноски.

Той изясни, че на този стадий се обрисуват два разновидността. Първият е да бъдат разкрити два центъра – в Северна и Южна България, в които искащите да минават образование за 6-9 месеца. Вторият, към който клони Каракачанов, е да се преформатира професионалната работа, като бъдат въведени няколко равнища на образование в нея.

Така доброволците ще минават първото равнище и в случай че имат предпочитание, ще продължат образованието си, с цел да станат професионални бойци.

При всички случаи " доброволните " бойци ще получават някакво възнаграждение, само че към този момент неразбираемо какво.

Министерството на защитата към този момент е поръчало на социологическа организация да направи изследване измежду жителите сред 14 и 29 години дали имат интерес да служат в армията. Не е обявено коя организация организира изследването, нито какъв брой ще коства. Каракачанов обаче даде обещание информация при представянето му.

По думите му проучването не се прави от МО, " с цел да не ни обвинят в натаманяване на резултатите ".

Освен това Каракачанов счита да разшири и военното обучение в учебно заведение. Сега то е по 5 часа годишно в 9-ти и 10-ти клас, като отзивите за качеството му са унищожителни. Това удостовери и депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев, който имал сходна информация от срещите в изборния си регион.

Каракачанов заяви, че е желал 40 часа за военно образование, само че от Министерството на образованието и науката били срещу.

Министърът обаче има концепция да компенсира със занятия в лятната почивка.

Каракачанов сподели още, че през февруари счита да внесе новите планове за придобиването на нов вид военен аероплан и бронирани машини за Сухопътните войски в Министерския съвет и Народното събрание.

Проектът за новите изтребители, който се чака да излезе към 1.5 милиарда лв., претърпя крушение, откакто парламентарното му следствие откри нередности в него и на процедура беше върнат в начална фаза.

Сега той още веднъж влиза в пленарна зала, само че ръководещите систематично дават сигнали, че нямат политическа воля да го осъществят. За сметка на това Каракачанов приготвя с Русия огромни поправки и даже рационализация на старите руски изтребители.

Съгласно предходния утвърден от Народното събрание капиталов план бяха желани предложения от Швеция и компанията " СААБ " за нови машини " Грипен ", Съединени американски щати и Португалия за изтребители " втора употреба " Ф-16 и Италия за " втора употреба " " Юрофайтър ".

Парламентарната инспекция върна в играта декласираната преди този момент оферта за Ф-16 и предложи да се желаят нови предложения от трите страни, включително и за нови изтребители.

Именно това е отразено и в новия план на МО.

Проектът за закупуването на нови бронирани машини за към 1.2 милиарда лв. и към него има мощни ползи на разнообразни бизнес и политически лобита.

Третият огромен план от модернизацията на армията – закупуването на два нови патрулни военни кораби, се провали в края на предходната година, откакто единствената компания подала оферта се отхвърли от поръчката. Засега МО оставя този план на трупчета. Прогнозната му стойност бе към 820 млн. лв., само че и специалистите във военното министерство към този момент са наясно, че те са незадоволително.

Всегда используйте онлайновый HTML-редактор, чтобы составить идеальные статьи для вашего уеб страницата!
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР