Моята идеология е, че всяка страна, външна граница на ЕС,

...
Моята идеология е, че всяка страна, външна граница на ЕС,
Коментари Харесай

Борисов не разбира защо Орбан се тревожи, че Фронтекс ще наблюдава

" Моята идеология е, че всяка страна, външна граница на Европейски Съюз, би трябвало да се стегне , да й се помогне, в случай че би трябвало. Не виждам за какво Виктор Орбан го тревожи , че " Фронтекс " желае да го следи. Ако се оправи добре ще получи единствено овации ", изясни във Facebook министър председателят Бойко Борисов.



Няма точка в днешното съвещание на Министерския съвет, касаеща тематиката за наказания във връзка с Унгария, разгласи Борисов в Австрия. Премиерът посочи, че тематиката е обсъждана единствено на оперативно съвещание на кабинета , на което резултатите от поставените за разглеждане въпроси нямат правна стойност.

" Колегите Симеонов и Каракачанов сложиха на разискване, в случай че един ден, след две години , се стигне до такова решение против Унгария, ние като държавно управление да се обявим против наказването за Унгария в частта за лишаване на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено ", изясни Борисов

 Каракачанов и Симеонов желаят позиция на Министерски съвет за процедурата против Унгария
Каракачанов и Симеонов желаят позиция на Министерски съвет за процедурата против Унгария

Санкциите са поради твърдата й политика против мигрантите, уверени вицепремиерите

" Моята идеология в тази ситуация е, че всяка една страна на външна граница, би трябвало да има политическата воля , да направи своите вложения, както ние, и да ограничи до най-малко незаконната миграция ", добави Борисов.

Той добави, че в този момент европейските водачи работят интензивно по споразуменията с трети страни до момента в който преди години са били скептично настроени. " Споразумението с Турция преди се приемаше като разкол , до момента в който в този момент има отчет, до каква степен сме стигнали ", разяснява министър председателят.

" Отново подчертах, че България се оправя сполучливо с опазването на границата на Съюза и готовността ни неотложно да бъдем признати в Шенген , откакто отговаряме на всички критерии ", написа Бойко Борисов в обществената мрежа.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР