Моята голяма признателност днес е за всички будни граждани, които

...
Моята голяма признателност днес е за всички будни граждани, които
Коментари Харесай

Радев: Първо установяваме механизмите, водещи до провала в управлението и порочния му модел, после диалог


Моята огромна благодарност през днешния ден е за всички будни жители, които към този момент повече от два месеца оспорват моралното проваляне и зависимостите на малко на брой да дефинират бъдещето на целия народ. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси в село Бояджик, където беше на посещаване.

По мотив Деня на Независимостта президентът уточни, че преди 112 години народът ни е отхвърлил всевъзможни искания националната ни политика да бъде подвластна на непознати сили. „ Нашите предшественици осъзнаваха, че единствено свободни и самостоятелни хора могат да дадат почтено бъдеще на България “, добави Радев. По думите му, признателността към поколенията, които изковаха нашата независимост и самостоятелност, ни задължава да не позволяваме подмяната да уронва вярата в нашите лични сили да градим правова страна с без значение правораздаване.

В отговор на въпрос за апела на вицепремиера Красимир Каракачанов за разговор с министър-председателя Бойко Борисов , президентът уточни, че разговор ът има смисъл единствено в случай че бъде подложен на здрава основа, което значи „ по неоспорим метод да се почисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми ”. „ Трябва да установим кои са механизмите, водещи до неуспеха в ръководството и порочния му модел, и по какъв начин те да бъдат отстранени и да се възвърне справедливостта. Едва тогава може да се води разговор за бъдещето, другото е двуличие и компромис, който единствено ще задълбочи рецесията “, съобщи президентът.

Радев беше безапелационен, че когато едно ръководство е лишено изцяло от легитимност, няма по какъв начин проблемите да се решат с изчакването на постоянни избори. По думите му, най-тревожното е, че ръководещи, които всеки ден се борят само за своето оцеляване, няма по какъв начин да преведат страната през тежката здравна, обществена, икономическа рецесия, която се обрисува.

Попитан за подписания декрет за освобождение на началника на своя кабинет, Румен Радев благодари на Калоян Методиев за работата му за институцията. „ С моето решение му давам свободата да разкрие своя неоспорим капацитет на друго място, стига да получи доверието, което аз му гласувах “, уточни президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР