„Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и

...
„Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и
Коментари Харесай

Румен Радев: Стремя се да изграждам взаимно доверие с всички президенти на съседните страни

„ Моят блян е да строя връзки на взаимно доверие и почитание с всички президенти на всички наши прилежащи страни. Нека не забравяме, че в днешните действителности и изключително в нашия район, добросъседството играе основна роля за запазване на мира и стабилността. “ Това съобщи президентът Румен Радев пред БНР в Анкара в отговор на въпрос, че е единственият президент на държава-членка на Европейски Съюз, който ще участва на церемонията по встъпване в служба на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Турция.

„ Неведнъж съм обръщал внимание върху неприемливата интервенция на Турция в българските избори и нашите религиозни каузи, само че уверен съм, че ненамесата във вътрешните работи е основата на това, по този начин належащо на всички ни, добросъседство. Тук съм, тъй като почитам избора на турския народ и чакам същото от страна на нашите съседи “, уточни още Румен Радев, запитан за вероятностите за развиване на двустранните връзки, след одобряването на нашата съседка като президентска република.
Турция минава към нова държавна система на ръководство Ердоган ще получи пълномощия, каквито като се изключи Ататюрк, до момента не е имал нито един турски водач
Държавният глава добави, че Турция е най-големият търговски сътрудник на България отвън Европейския съюз, а и югоизточната „ врата “ на Европа, която сега удържа миграционния напън.

„ След пагубния неуспех на енергийната ни политика, Турция се трансформира и в решителен фактор във връзка с надеждността на нашата енергийна сигурност, на доставките и на цената на природния газ “, акцентира още българският президент.

Държавният глава изрази убеденост, че с президента на Турция ще работят за развиване на двустранните връзки в дух на добросъседство, взаимно почитание и партньорство, оповестиха от прессекретариата на президента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР