Моят син не е бил в одитни екипи на европейски

...
Моят син не е бил в одитни екипи на европейски
Коментари Харесай

Порожанов: Не е лесна проверката на всички къщи за гости

Моят наследник не е бил в одитни екипи на европейски аграрни фондове и по нито един финансиран с фондове от Европейски Съюз план не е взел участие. Това съобщи Румен Порожанов, министър на земеделието, в утринния блок на Нова тв.

Още в края на 2017 година е обявено за 22 къщи, които не се употребяват по предопределение. Фонд “Земеделие ” си е приключил работата с инспекциите, 2016 година бяха качени всички къщи за посетители в уеб страницата на фонда. 62 къщи са с констатация за неизпълняване на цялостния бизнес проект, към 2018 г, съобщи Порожанов.

В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предопределение на къщите за посетители, сподели министърът.

Има ясни условия, че при неизползване по съответния ред, средствата се възвръщат, сподели той. Програмата е утвърдена 2008 година първите приеми и наредби са стартирани незабавно. Разплащателна организация доста прецизно е изпълнявала процедурите. За всеки един сигнал незабавно се е образувала инспекция, сподели Порожанов. Проблемът е неизползването по предопределение на къщите за посетители, финансирани в европари, сподели той.

Не е лесна инспекцията на всички къщи за посетители, ще отнеме 2 или 3 месеца, счита Порожанов. Няма липса на надзор, безапелационен е той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР