Моят ангажимент е да съм лидер на БСП и не

...
Моят ангажимент е да съм лидер на БСП и не
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да съм кандидат в евроизборите

Моят ангажимент е да съм водач на Българска социалистическа партия и не считам да трансформирам това. Няма да вземам участие в евроизборите, тъй като това ще промени уговорката, който съм поела. Не, няма да влезем в Народното събрание, надробиха си тази каша, да си я оправят.
Това съобщи Корнелия Нинова в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Тя изясни, че преди два месеца Българска социалистическа партия са приели правила по какъв начин ще се дефинират номинациите за европейските избори. През март ще бъдат подреждани листите и тогава ще стане ясно кои са номинациите и определените, изясни Нинова. Тя съобщи, че няма да взе участие в тези листи, тъй като нейният ангажимент е да бъде водач на партията в страната, а всичко друго би трансформирало този неин ангажимент.

Решението на Българска социалистическа партия да не влиза в пленарна зала е тъй като ГЕРБ прегазиха законите без да се замислят, лишиха човешки и политически права, лишиха правото за обжалване в Касационният съд с измененията в Изборния кодекс. Те разписаха властническото ръководство в страната, изясни Нинова.

Водихме спор 10 часа в правна комисия и 16 часа в пленарна зала. 26 часа депутатите на Българска социалистическа партия изказваха причини и те бяха отхвърлени. Нямат желание да изчистят описите от мъртви души, лишиха опцията по правосъден ред да се търси спаведливост.

" Не, няма да влезем в Народното събрание, надробиха си тази каша, да си я оправят ", беше безапелационна Нинова.

Проведохме съвещание на Националния съвет, който включва представителите ни от цялата страна и цялата парламентарна група. 77 души гласоподаваха " за ", 3-ма " срещу " и 33 се въздържаха. Взехме решение да не влизаме в Народното събрание.

Твърди сме тъй като не става въпрос за интереса на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Това е надпартиен интерес. Винаги призоваваме да се сплоти народа, само че не намираме върху какво. Това е идея която може да ни сплоти, това е идея за права. Една партия се пробва да откри тирания, това е неприемливо.

Българска социалистическа партия ще предложи кандидатурите си за ЦИК, само че няма да влязат в Народно събрание за гласуването. Връщането в Народното събрание би трябвало да бъде взето още веднъж от Националния съвет на партията, никой различен не може да вземе друго решение. Ако решим да се връщаме ще желаяме още веднъж висшия орган да взема това решение.

Каква е задачата на този протест – избавяне на парламентаризма, ще го спасим като не сме участници в неговото заличаване. Много рядко се вземат решения в интерес на хората, качеството на законодателството е ужасяващо. Последния образец имаш закон, който е на бюрото на президента, а те вкарват ремонти на поправките. Никой не чува нашите причини. За хората ние сме вътре и участваме, само че ние не желаеме това.

Част от парламентаризма е да се съблюдават законите, може ли органът, който кове законите пръв да ги нарушава. Не е вест, че желаеме предварителни парламентарни избори. " Стоейки в зала ставаме съучастници на закононарушението. Качеството на законодателството е отчайващо. Те вкарват ремонти на поправките преди да са оповестени. Това е дъното на парламентаризма. Може ли парламент, който кове закони, пръв да ги нарушава? Нашата задача е да дадем опция. Ако народът отново избере Борисов, това ще е негова воля “, сподели водачът на опозицията.

Срещнах ме се през днешния ден с фармацевтите, те желаеха срещата. От националната им камара споделиха за доста съществени проблеми. Карат ги да внедрят 4 нови софтуера, които не са съвместими един с различен. Освен това изисква се от тях да подават данни за пациентите към Национална агенция за приходите – епикризи и друга информация, която касае здравето и други техни данни. Ако един пациент има раково заболяване това значи, че банките ще му отхвърлят взимане на заем, тъй като ще получи цялата информация за здравословното му положение и по този начин ще дефинира решенията си.

Те споделят, че са попитали Европейска комисия, дали може да им се помогне с финансиране. В отговора си Европейска комисия е показала, че е въпрос на решение от държавното управление по какъв начин да бъде финансирана смяната на софтуера, като това позволява и европейско финансиране.

Детските учителки също би трябвало да подават заявления в ДАНС за ограниченията, които ще подхващат против пране на пари. Това е същото, поради което стачкуват и юристите и счетоводителите. Представете си по какъв начин примерно един наркобос пере пари през таксата от 40 лв. към детска градина. Това се изисква от учебни заведения и от датските градини - би трябвало да рапортуват за съмнителни покупко-продажби и интервенции. Ако съседът реши, че има нещо подозрително, че някой отива с куфар на летището може да рапортува в ДАНС. Вместо битка с престъпността се случва събиране на данни и полицейщина.

" Страната е залята от битова престъпност. Вместо службите да се занимават с това, униформените са превърнати в служители, които седят и одобряват заявления против прането на пари ", съобщи най-после на диалога Нинова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР