Мой основен приоритет е адаптирането на българските Въоръжени сили и

...
Мой основен приоритет е адаптирането на българските Въоръжени сили и
Коментари Харесай

Тагарев: Мой основен приоритет е адаптирането на Въоръжените сили към рязко влошената среда за сигурност

Мой главен приоритет е адаптирането на българските Въоръжени сили и системата за ръководство към внезапно влошената среда за сигурност и основаване на условия за дейно осъществяване на проекти на НАТО за въздържане и защита на Източния фланг. Това сподели министърът на защитата през днешния ден, 8 март, по време на доклада за работата на държавното управление.

Той акцентира, че оказването на помощ на Украйна остава неоспорим приоритет на кабинета, подсилен от Народното събрание. „ До момента сме обезпечили над 7000 тона материални средства, включително милиони муниции от друг тип и диаметър. Отделно над 140 машини пътуват към Украйна “, акцентира министър Тагарев.

Министерството на защитата работи интензивно за установяване на спомагателни благоприятни условия за освобождение на въоръжение и приемане на финансови обезщетения. „ Моята упоритост, при поддръжка от Народното събрание, е да осигурим по този метод 1 милиард лв. над гласувания бюджет, които ще реинвестираме за ускорено превъоръжаване на армията “, сподели министър Тагарев. 

Той бе безапелационен, че в работата си ще се концентрира върху възстановяване на обществения статус на хората в защитата и възстановяване изискванията за образование и подготовка, тъй че да се увеличи престижът на военната специалност и тя да стане привлекателна за повече младежи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР