Movistar Chile Open, четвъртфиналСебастиан Баес – Ласло Джере 7-6(4), 6-4Себастиан

...
Movistar Chile Open, четвъртфиналСебастиан Баес – Ласло Джере 7-6(4), 6-4Себастиан
Коментари Харесай

Баес е на полуфинал в Сантяго след нова чиста победа


Movistar Chile Open, четвъртфинал

Себастиан Баес – Ласло Джере 7-6(4), 6-4

Себастиан Баес доближи до полуфиналите на ATP 250 шампионата в Сантяго след двусетов триумф над Ласло Джере. Поставеният под №3 аржентинец се озова в сложна обстановка, откакто изостана с 1-3 във втората част, само че съумя да си върне самодейността и да запише нов триумф.

В идната фаза миналогодишният финалист ще се изправи против своя съотечественик Томас Етчевери, който по-рано през днешния ден разгроми Душан Лайович с 6-1, 6-2.

Баес не направи нито една двойна неточност в хода на мача, до момента в който тези на Джере бяха четири. Аржентинецът завоюва 77% от точките си на първи сервис и осъществя два от шестте си шанса за пробив (33%), до момента в който неговият конкурент оползотвори единствения брейкпойнт, до който съумя да доближи.

Баес можеше да пробие още в първия гейм, само че Джере съумя да избегне заплахата. Това бе единственият брейкпойнт в откриващия сет и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него аржентинецът съумя да осъществя мини-пробив и да натрупа задатък от 5-2. Това се оказа основният миг, защото третият подложен запази тази разлика и взе преднина в дуела след 7-6(4).

В началото на втората част Джере още веднъж избави брейкпойнт, след което записа първия пробив в мача и поведе с 3-1. Впоследствие обаче Баес подвигна доста равнището и стигна до поврат, преди сърбинът да възвърне равенството при 4-4.

Световният №35 обаче си върна водачеството с гейм на нула, след което стигна до три следващи мачбола. Първите два бяха пропуснати след непредизвикана неточност и ретур в навън, при който Баес улучи топката с рамката на ракетата. Третият опит обаче се оказа благополучен за аржентинеца и той записа решителен пробив за крайното 7-6(4), 6-4 по-късно под два часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР