Мотрисите, които обслужват северния и южния лъч на „Първи метродиаметър“,

...
Мотрисите, които обслужват северния и южния лъч на „Първи метродиаметър“,
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Половин София остава без метро

Мотрисите, които обслужват северния и южния лъч на „ Първи метродиаметър “, в близко бъдеще могат да спрат, предизвестяват пред Lupa.bg специалисти. Причината за това е, че те са създадени от съветската компания „ Метровагонмаш “. Ако се скапват, няма кой да ги ремонтира.

Няма да има импорт на части макар контракта с съветската страна. При това състояние би трябвало да се купят нови влакчета, а това едва ли ще стане скоро.

И южният, и северният лъч на „ Първи метродиаметър “ бяха пуснати в деяние през 2015 година Северният лъч е с четири нови станции – „ Дружба “, „ Искърско шосе “, “Софийска Света гора “, и летище „ София “. Южният – стига до Младост 1, Младост 3 и Бизнеспарка.

Заради ветото върху съветския нефт у нас най-вероятно ще бъде понижен броя на рейсовете на столичани. За да не се случи това, ще би трябвало фрапантно да скочи цената на билета. Това обаче няма да се хареса на мнозина. Рейсовете, които са на газ пък, има заплаха изцяло да бъдат спрени.

Заради повишаването на горивото превозвачите през днешния ден излязоха на митинг. Стотици камиони и рейсове се събраха на „ Цариградско шосе” в София. Над 300 камиона и рейса блокираха всички входове и изходи на Пловдив. На „ Асеновградско шосе " се пропускаха коли единствено през най-лявата лента. Към обед колоната от протестиращи там е 3 км.

„ Напрежението продължава да пораства. Г-н Събев и господин Караджов наливат масло в огъня. След вчерашните им изявления се проведоха митинги в доста градове, където такива не бяха оповестени. Вълната е тръгнала, митингът ще е огромен днес”, съобщи Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според нея с намаляването на акциза на горивата и премахването на биодобавката, горивата ще поевтинеят с сред 40 и 50 стотинки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР