Мотоциклетите, минаващи с гръмотевично бучене през жилищните квартали и събуждащи

...
Мотоциклетите, минаващи с гръмотевично бучене през жилищните квартали и събуждащи
Коментари Харесай

Предградие в Париж тества шумов радар за глоба на гърмящи мотоциклети

Мотоциклетите, минаващи с гръмотевично бумтене през жилищните квартали и събуждащи всяко дете по улицата, може скоро да останат в предишното във Франция. Парижко предградие тества нова система, която може да открива шумните транспортни средства, да дефинира тяхното местонахождение и автоматизирано да ги глобява, съобщи Ройтерс.

Устройството, наричано " шумов радар ", е сложено на улична лампа в центъра на град Вилньов Льо Роа, близо до парижкото летище " Орли ".

То ще бъде задействано, откакто бъде признат нов закон, допускащ сходни системи, сподели кметът Дидие Гонсалес.

Градът ще свърже звуковите записи с полицейските камери за наблюдаване и автоматизирано ще постанова санкции на нарушителите, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Шумът е напастта на актуалния живот и главен здравен въпрос. Той вреди на хората както пасивното пушене ", съобщи кметът, който управлява организация, наблюдаваща шумовото замърсяване в Париж.

Подготвяният закон ще разреши на локалните управляващи да тестват системи за записване и глобяване на мотоциклетисти, които надвишават шумовите ограничавания.

Във Франция има законодателство за ограничение на шума от транспортните средства, само че то е мъчно за използване, тъй като разчита на полицията персонално да залови нарушителите.

Около 40 устройства за премерване на шума работят от няколко месеца покрай оживени заведения в Париж, а още 17 са сложени при огромни строителни обекти. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР