Мотоциклетистът Ранди Мамола, който четири пъти в кариерата си бе

...
Мотоциклетистът Ранди Мамола, който четири пъти в кариерата си бе
Коментари Харесай

Ранди Мамола става официално MotoGP легенда тази година

Мотоциклетистът Ранди Мамола, който четири пъти в кариерата си бе на косъм от спечелването на купата в кралския клас, ще се трансформира в публична MotoGP легенда на специфична гала тази година по време на Гран При на Съединени американски щати в Тексас. Кариерата на американеца стартира през 1979 година в клас 250cc. Още в първата си цялостна акция в кралския клас през 1980-а Мамола се бори за купата с тима на Suzuki. Още един път с Honda и по-късно с Yamaha Мамола още веднъж остваше на второ място в генералното класиране.

Пилотът остана в падока на MotoGP и след края на спортната си кариера и постоянно се трансформира в ефирен коментатор по време на спортните уикенди. " Не чаках такова самопризнание. MotoGP е моят свят, аз съм част от него към този момент 39 години. Видях ужасно доста неща откогато бях на едвам 19 и за мен е чест и привилегия да бъда подложен измежду толкоз високо равнище ", разяснява Мамола, който съгласно доста експерти е най-хубавият MotoGP водач без купа.
NEWS: Randy Mamola to become a #MotoGP Legend!

Full story | https://t.co/hqRM4RQhsJ pic.twitter.com/aeUrUNkBUF
— MotoGP™ (@MotoGP) February 9, 2018
След ГП на Съединени американски щати той ще се причисли към популярния лист от състезатели, включващ Джакомо Агостини, Мик Дуън, Анхел Нието и Кени Робъртс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР