Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко се позиционира

...
Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко се позиционира
Коментари Харесай

И доктор Марко е против сделката със Саудитска Арабия

Моторспорт съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко се нарежда срещу възможна договорка със Саудитска Арабия за продажбата на комерсиалните права на Формула 1. Преди 10 дни Bloomberg заяви, че държавният фонд на Саудитска Арабия е предложил 20 милиарда $, с цел да придобие каузи на Либърти Медия във Формула 1, само че американците са отказали.

Тази информация даде началото на един от огромните кавги в историята на спорта, защото президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем съобщи, че международният шампионат е надценен, а от Формула 1 му отвърнаха със закани за съд.

“Такава оферта, за 20 милиарда $, ще се отрази добре на Формула 1 - изясни лекар Марко пред тв RTL. - Но мисля, че няма да е добре шампионатът да бъде продаден на страна, която има друга просвета спрямо множеството страни, където се организират надпреварите. Тук става въпрос за комерсиална договорка и е по-вероятно да се случи с някой, който дава отговор на естествените корпоративна стандарти, да го кажем по този начин. ”
 Може ли Ред Бул и Форд да се съюзят тази седмица? Може ли Ред Бул и Форд да се съюзят тази седмица?
Саудитска Арабия има контракт за 10 години да приема кръг от Формула 1 и международният шампионат постоянно е упрекван, че спомага за изпирането на имиджа на страната пред света.
 Либърти Медия желае да махне президента на ФИА? Либърти Медия желае да махне президента на ФИА?
В същото време лекар Марко разгласи, че решението на ФИА да ограничи политическите изказвания и демонстрации на водачите е неправилно.
 Доктор Марко: Ваулс води положителни инженери от Мерцедес Доктор Марко: Ваулс води положителни инженери от Мерцедес
“Това несъмнено е неверно - съобщи някогашният водач. - Те са виновни жители, които са във фокуса на международното внимание и знаят какво би трябвало да вършат и какво ка кажат. Като цяло ние живеем в демократично общество и всеки може да изрази мнението си. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР