Motorola официално излезе на печалба за първи път след придобиването

...
Motorola официално излезе на печалба за първи път след придобиването
Коментари Харесай

Motorola излезе на печалба за пръв път след придобиването от Lenovo

Motorola публично излезе на облага за първи път след придобиването от Lenovo през 2014 година, сочат финансовите резултати на компанията за третото тримесечие на фискалната 2018/2019 година, което обгръща интервала октомври-декември 2018 година.

Положителни резултати се регистрират на всички пазари по света. Особено впечатляващи са в Северна Америка, където растежът на продажбите изпреварва пазара с цели 40 пункта. Компанията записва на домашния си пазар 60 % растеж на доставките на годишна база и 8 на 100 пазарен дял. В Китай приходите от продажби на мобилни устройства на компанията нарастват четворно. Солидно е и нарастването на маржа на облагата преди облагането с налози. Това се дължи и на необятното портфолио от мобилни устройства, в това число и с марката Lenovo, заяви Българска телеграфна агенция.

Компанията загатна за положителните си финансови резултати още по време на премиерата на телефоните от фамилията moto g7 в Бразилия при започване на февруари. Тогава президентът на Motorola Серджо Буниак показа, че триумфът се дължи на прецизното осъществяване на тактика за понижаване на разноските, рационализиране на продуктовото портфолио и фокусиране върху основните пазари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР