Motorola дава заявка за завръщане на сцената, представяйки някои впечатляващи

...
Motorola дава заявка за завръщане на сцената, представяйки някои впечатляващи
Коментари Харесай

От смартфон до гривна: Motorola се завръща с концепция за адаптивен дисплей

Motorola дава поръчка за завръщане на сцената, представяйки някои впечатляващи новаторски концепции по време на Lenovo Tech World '23, които може да видят бял свят, само че може и да не видят, написа Engadget.

Производителят на смарт телефони (дъщерно сдружение на Lenovo от 2014 г.) показва първообраз на " адаптивен екран ", който може да се трансформира както в телефон, по този начин и в интелигентна гривна. Освен това компанията подчертава на няколко развойни плана, задвижвани от изкуствен интелект, за устройствата на Lenovo, които към този момент са на пазара.

Концепцията съставлява сгъваем смарт телефон с FHD+ pOLED екран. Прототипът " може да бъде огъван и оформян в разнообразни форми според от потребностите на потребителите ", показват от компанията.

Устройството може да се разтегне до изцяло плоско, с цел да се употребява като обичаен смарт телефон, или отчасти, с цел да се сложи на бюро да вземем за пример (подобно на сгъваемите телефони). Не на последно място, потребителят може да увие концептуалното устройство към китката си, като по този метод то се трансформира в нещо сходно на интелигентна гривна.

Концептуалният първообраз има 6,9-инчов екран и работи с " пълноценно Android преживяване, тъкмо както всеки смарт телефон ". Когато е изправен в режим на стойка, той минава към компактна форма на Android върху 4,6-инчова част от екрана си.

„ Колкото и да са впечатляващи футуристичните концепции, не бихме ви предложили да разчитате, че тази джаджа скоро ще стане наличен потребителски артикул. Въпреки това Lenovo нееднократно е доказвала, че не се опасява да прави дивотии с доставката на потребителски артикули, тъй че кой знае “, написа още Engadget.

В допълнение към гъвкавия си първообраз Motorola показва и няколко концепции, задвижвани от изкуствен интелект. Компанията се възползва от силите на генеративния AI, с цел да достави хората с... по-издържани тапети за техните смарт телефони.

" С тази идея потребителите могат да качат фотография на облеклото си, която да влезе в основата на няколко неповторими изображения, генерирани от изкуствен интелект, които отразяват техния жанр ", написа компанията. След това те могат да трансфорат тези изображения в персонализиран тапет за своето устройство.

Компанията също по този начин разкрива, че работи по личен гласов/текстов помощник за лични компютри и смарт телефони, който работи въз основата на огромен езиков модел (LLM). Наречен MotoAI, компанията споделя, че асистентът може да " дава отговор на въпроси, да изготвя известия, да възнамерява задания и доста други неща ". MotoAI ще акцентира на неприкосновеността на персоналния живот, обработката на данните и осъществяването на дилемите локално, а не в облака. Компанията твърди, че инструментът би могъл да персонализира по неповторим метод всяко устройство, защото научава доста неща за потребителя и с течение на времето става все по-полезен.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР