Моторист предизвика катастрофа с полицейски патрул на околовръстното шосе на

Моторист предизвика катастрофа с полицейски патрул на околовръстното шосе на ...

Патрулка катастрофира при гонка с мотор, мотористът е заловен.

Моторист предизвика катастрофа с полицейски патрул на околовръстното шосе на Асеновград днес. Около 14:00 ч. служители на реда, работещи по безопасност на движението, забелязали мотор без регистрационна табела, а мотористът бил без предпазна каска. Полицаите го последвали с патрулния автомобил и подали звукова и светлинна сигнализация, за да го спрат. Мотористът обаче не се подчинил на разпореждането и ускорил скоростта в опит да избегне проверката. На околовръстния път на Асеновград, в района на пречиствателната станция обаче управляващият служебната кола вероятно не успял да вземе завоя, излязал от пътя и се ударил в банкета. В този момент беглецът изоставил мотора и побягнал през реката.
Малко по-късно е установен водачът на мотора - 19-годишен младеж. Справка в регистрите на МВР показала, че той притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, но няма необходимата категория за управлявания от него мотор. Видачът е тестван с дрегер за алкохол, като резултатът е отрицателен. Предстои да бъде изследван и за наркотици. С полицейска заповед той е задържан за срок до 24 часа. За случая е уведомена и прокуратурата.
По време на кратката гонка са нанесени леки материални щети по предната броня на служебния полицейски автомобил. Няма пострадали, съобщават от пресцентъра на МВР в Пловдив.

Източник: actualno.com