Моторист предизвика катастрофа с полицейски патрул на околовръстното шосе на

...
Моторист предизвика катастрофа с полицейски патрул на околовръстното шосе на
Коментари Харесай

Патрулка катастрофира при гонка с мотор, мотористът е заловен

Моторист провокира злополука с полицейски патрул на околовръстното шосе на Асеновград през днешния ден. Около 14:00 ч. чиновници на реда, работещи по сигурност на придвижването, забелязали мотор без регистрационна табела, а мотористът бил без защитна каска. Полицаите го последвали с патрулния автомобил и подали звукова и светлинна сигнализация, с цел да го спрат. Мотористът обаче не се подчинил на разпореждането и ускорил скоростта в опит да избегне инспекцията. На околовръстния път на Асеновград, в региона на пречиствателната станция обаче ръководещият служебната кола евентуално не съумял да вземе завоя, излязал от пътя и се блъснал в банкета. В този миг беглецът изоставил мотора и побягнал през реката.
Малко по-късно е открит лидерът на мотора - 19-годишен юноша. Справка в регистрите на Министерство на вътрешните работи посочила, че той има удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, само че няма нужната категория за управлявания от него мотор. Видачът е тестван с дрегер за алкохол, като резултатът е негативен. Предстои да бъде проучен и за опиати. С полицейска заповед той е арестуван за период до 24 часа. За случая е уведомена и прокуратурата.
По време на късата гонка са нанесени леки материални вреди по предната ризница на служебния полицейски автомобил. Няма потърпевши, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР