Мотор. Снимка; Искра.бг Десетки хиляди бургазлии и това лято са подложени

...
Мотор. Снимка; Искра.бг
Десетки хиляди бургазлии и това лято са подложени
Коментари Харесай

Среднощен терор в Бургас: Хиляди бургазлии не могат да спят заради рев на мотори

Мотор. Снимка; Искра.бг

Десетки хиляди бургазлии и това лято са подложени на среднощен гнет от плач на мотори, който не им разрешава да спят на отворени прозорци. За казуса алармираха наши читатели, които изпратиха видеоклипове от двата централни булеварди в града „ Демокрация “ и „ Стефан Стамболов “. Искра.бг също направи инспекция и снима преминаващи мотористи през последните няколко вечери.

В огромна част от случаите мотористите карат с превишена скорост и не се преценяват с пешеходните пътеки, защото разчитат, че улиците ще бъдат празни в късната част на нощта . Това основава причина за съществени произшествия, които могат даже да завършат с съдбовен край. В същото време мощният звук смущава съня на хиляди бургазлии , които живеят в постройките към превърнатите в писти булеварди. Според тях съвсем всяка нощ по тях има гонки , както сред мотори, по този начин и сред коли, които надвишават ограничаването в пъти ограничаването от 30 км/ч.

Често шумът е издирван резултат от мотористите , които преправят ауспусите си по подобен метод, че да издават по-силен тон и по този начин да основават чувство за повече мощност и да притеглят повече внимание към себе си. Това се прави и от доста водачи на коли , а аргументите за това са безусловно същите. В сходни случаи, които по никакъв начин не са редки, мощният и противен звук доближава до вътрешността на комплексите и на процедура буди целия град.

В сигнала до Искра.бг се споделя още, че най-интензивен е трафикът от мотористи в петък и събота през летните месеци юли и август, когато едни и същи машини минават по булевардите по няколко пъти през цялата нощ . Често те се движат в група от по двама-трима или повече, което в допълнение усилва децибелите. 

Най-засегнати от шума са хората със здравословни проблеми, фамилиите с дребни деца , както и всички останали, които просто желаят да се наспят и на другата заран би трябвало да стават рано.

Искра.бг моли виновните институции в Бургас да се задействат и да вземат ограничения по казуса с шумовото замърсяване и заплахата от пътни произшествия, с който отдавна са осведомени всички, само че все пак до решение не се стига

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР